Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tods PČ rallijkrosā Latvijas posma līmeni salīdzina ar Formulu 1

Juris Grīns
Juris Grīns

Tods PČ rallijkrosā Latvijas posma līmeni salīdzina ar Formulu 1
No kreisās - LAMB prezidents Juris Zvirbulis, LAF prezidents Jānis Naglis, LAF ģenerālsekretāre Linda Medne, priekšā - FIA prezidents Žans Tots, ar LAF sagādāto piemiņas dāvanu rokās,...

Pasaules rallijkrosa 10.posma „Neste RX of Latvia” laikā Latvijā ieradās Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods. Viņš apmeklēja Biķernieku trasi, skatījās sacensības kopā ar Latvijas Automobiļu federācijas prezidentu Jāni Nagli, tikās ar ministru prezidentu Māri Kučinski, satiksmes ministru Uldi Auguli un Rīgas mēru Nilu Ušakovu.

Neformālā gaisotnē tika apspriesta iespēja Latvijā rīkot pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu. Papildus Žans Tods izmantoja iespēju redzēt izrādi „Madama Butterfly” Latvijas Nacionālajā operā, un apmeklēt atjaunoto Rīgas Motormuzeju ar Aivaru Aksenoku gida lomā.

„Praktiski visu vizītes laiku pavadot kopā ar Žanu, bija redzams, ka viņu ārkārtīgi iespaidoja „Neste RX of Latvia” izcilā organizētība un kārtība, kā viss notiek. Prezidents ļoti atzinīgi izteicās par CSDD kā Biķernieku trases apsaimniekotāja ieguldīto milzu darbu gan infrastruktūras, gan arī sportistu drošības uzlabošanā. Runājot par pasaules rallijkrosu, nevienā no šogad notikušajiem posmiem organizatoriem nebija ne tik smagu avāriju, ne mašīnu aizdegšanās, ne arī tik lielu laika apstākļu izaicinājumu. Rīgā bija viss kopā. FIA prezidents bija pozitīvi pārsteigts un priecīgs, ka glābšanas dienestu darbs bija visaugstākajā līmenī, viņa vārdiem „praktiski kā Formula 1 sacensībās”,” saka Jānis Naglis, piebilstot, ka tieši šis profesionālisms ir iemesls tam, ka FIA prezidents izteicis vēlmi turpmāk paplašināt Latvijas speciālistu pārstāvību FIA.

Oktobrī ikgadējās FIA ģenerālās asamblejas laikā notiks FIA prezidenta vēlēšanas, un kā pirmie savu atbalstu Žana Toda ievēlēšanai uz vēl vienu termiņu jau iesniedza 2 balsstiesīgo biedrību prezidenti – Jānis Naglis (LAF) un Juris Zvirbulis (LAMB). „Žans Tods ir izcila personība ar milzu pieredzi un neizsīkstošu enerģiju, viņa vadībā notikušas lielas pārmaiņas labāka un drošāka autosporta virzienā, kā arī pastiprināta federācijas loma ceļu satiksmes drošības veicināšanā. Domāju, ka Žans Tods ir cilvēks, kas noteikti turpinās šo ceļu, tāpēc vēlamies arī turpmāk redzēt viņu FIA prezidenta lomā,” tā par savu atbalstu Jānis Naglis.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Pavlovska
LAF preses sekretāre

  +1 [+] [-]

, 2017-09-22 15:46, pirms 7 gadiem
par WRC gan var droši aizmirst Ja pat igauņi nav dabūjuši, tad mums tur vēl kā līdz kosmosam.

Ja nu vienīgi kkāds Valkas/Valgas apvienotais posms eksperimentālā veidā iziet cauri, bet tam, šķiet, nav vajadzīgās infrastruktūras.

     [+] [-]

, 2017-09-22 17:16, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: par WRC gan var droši aizmirst Ja pat igauņi nav dabūjuši, tad mums tur vēl kā līdz kosmosam.

Ja nu vienīgi kkāds Valkas/Valgas apvienotais posms eksperimentālā veidā iziet cauri, bet tam, šķiet, nav vajadzīgās infrastruktūras.
RA Events rīkotie pasākumi ir vadošie Latvijā tieši drošības un organizētības ziņā, kas visvairāk interesē FIA. Igauņu rallijs ļoti daudz iegūst no Somijas tuvuma, bet globālā mērogā Latvijas ralliji, manuprāt, ir daudz kvalitatīvāki.
Domāju, ja būtu WRC posms, tad sacensību formāts atļautu to rīkot pa visu Kurzemi - leģendāriem ātrumposmiem, piemēram, Vecpils pie Liepājas un Strazde pie Talsiem. Šajos rallijos arī attiecīgi ir gari ātrumposmi ar dažādām sarežģītām sekcijām.
Viennozīmīgi, tam būtu jābūt vasaras rallijam, lai nav tāds iegrābiens uz laika apstākļiem kā Liepājā pēdējos gados, domāju augusts būtu ideāls mēnesis tam, arī LRČ kalendārs tad šķiet diezgan brīvs.
Protams, pasapņot var, bet ja 2020. gadā kaut kas tāds tiktu uzrīkots, visi būtu stāvā sajūsmā.

     [+] [-]

, 2017-09-22 20:37, pirms 7 gadiem
Nedomāju,ka finansiāli Latvija varētu pavilkt WRC posmu, tikai ar sponsoriem tas neies cauri. Un valsts jau neko

     [+] [-]

, 2017-09-22 20:49, pirms 7 gadiem
Un salasīt ap 150 km ( ja ņem to ka visus brauks divreiz ) normālu dopu Latvijā arī nebūs viegli.. Un tomēr segums mums ir mīksts. Re ku Tanaka ilggadējais stūrmanis Raigo Molder rallijā Sarma šogad teica ka Latvijā ceļi esot vienkārši un nepavisam grūti pierakstāmi un izbraucami. Pieklājīgais Solbergs tik saka- very specific and not easy.