Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu ASRT komandas piloti Igaunijas ERČ rallijā starp ātrākajiem Eiropas braucējiem

Latviešu ASRT komandas piloti Igaunijas ERČ rallijā starp ātrākajiem Eiropas braucējiem
Sīms Plangi
Foto: asrt.eu

No 17. līdz 19. jūlijam Igaunijā norisinājās auto24 Rally Estonia rallijs, kurā uz starta izgāja vairāk nekā 60 ekipāžas, to vidū arī divas ASRT komandas ekipāžas – Sīms Plangi/Mareks Sarapū un Karls Martins Volvers/Margus Joerands.

Plangi izcīnīja ceturto vietu absolūtajā vērtējumā un trešo vietu ERC 2 klasē, savukārt Volvers RC4 klasē izcīnīja sesto vietu.

Gan Plangi, gan Volvera klasēs konkurence bija ļoti sīva, jo uz starta stājās ne tikai ātri Baltijas braucēji, bet arī citi spēcīgi sportisti no Eiropas valstīm. Neskatoties uz sīvo konkurenci, abu ASRT komandas pilotu noskaņojums pirms rallija bija kaujiniecisks.

Šis būs rallijs ar ātriem ceļiem, kas nozīmē to, ka R5 un N4 mašīnas būs diezgan līdzīgās pozīcijās. Nekādu konkrētu plānu mums nav – brauksim un darīsim savu darbu. Centīsimies braukt, cik ātri vien varam, taču konkurence būs sīva, tāpēc būs grūti," pirms rallija teica Plangi.

"Šis nebija mūsu labākais rallijs, jo pieļāvām gan kļūdas, gan arī bija nelielas tehniskas problēmas ar mašīnu. Kopumā šīs bija sliktas brīvdienas," pēc finiša teica Sīms Plangi. "Minimālais uzdevums bija būt otrajiem N grupā, taču mēs to neizpildījām, un ar rezultātu neesmu apmierināts. Šķita, ka esmu tikpat ātrs, cik iepriekšējos rallijos, taču, kā vēlāk noskaidrojās, mūsu ātrums bija lēnāks nekā Lukjaņuka ekipāžai. Ir jābūt precīzākam un gudrākam nākamreiz," tā Plangi.

Tikmēr Volvers ar šo ralliju bija apmierināts, jo izdevās gan sasniegt finišu, gan uzrādīt labu rezultātu. "Kopumā rallijs bija ļoti labs, tāpēc izbaudīju to – lielisks laiks, labi ātrumposmi, kā arī pēdējā ātrumposmā savā klasē izdevās uzrādīt ātrāko laiku. Taču pats galvenais, ka tikām līdz finišam," iesāk Karls Martins Volvers, kurš saka lielu paldies saviem sponsoriem un atbalstītājiem par iespēju startēt Igaunijas ERČ rallijā.

"Pirmajā dienā "netrāpījām" ar pareizo riepu izvēli, kā arī viens ātrumposms tika atcelts, un bijām spiesti zaudēt kādas 20 sekundes. Turpinājums bija daudz labāks, par ko liecina arī rezultāti. Kopumā esmu apmierināts ar braukšanu, jo nebija daudz kļūdu, kā arī man izdevās sasniegt finišu. Jātrenējas vēl vairāk, lai kļūtu ātrāks. ERČ Junioru līmenis ir ļoti augsts, un tajā piedalās daudz talantīgu braucēju. Liels prieks, ka bija iespēja savus spēkus salīdzināt ar šāda līmeņa konkurentiem. Viņi ir vecāki un pieredzes bagātāki braucēji, tāpēc esmu priecīgs par savu sesto vietu klasē. Man tas bija pirmais tik liela mēroga rallijs, un tagad ir jāizanalizē sniegums," saka Volvers.

Izmantotie resursi:
ASRT | Building cars for the rally, rent and sale

     [+] [-]

, 2015-07-23 10:31, pirms 9 gadiem
Rally Estonia bildēs - JānisAsaris.com » Sākums