Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Neapturamais Samsons, par spīti sodam, uzvar "Rally Talsi"

Neapturamais Samsons, par spīti sodam, uzvar "Rally Talsi"
Martina Samsona BMW ekipāža
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Neskatoties uz sestdien saņemot 1 minūtes sodu, par "Rally Talsi" uzvrētāju, uzrādot labākos rezultātus pilnīgi visos ātrumposmos, kļuva lietuvieši Martins Samsons un Mindaugs Varža, kuri startēja ar pilnpiedziņas BMW, pārstāvot "Vorobjovs Racing" komandu. Šis bija Latvijas un Lietuvas rallija čempionātu posms.

Samsona/Varžas (BMW M3X) ekipāžas sniegums Talsos bija sensacionāls. Jau sestdien sportisti uzvarēja visos sešos ātrumposmos un tobrīd par vairāk nekā pusminūti apsteidza tuvākos sekotājus Kalli Rovanperu/Risto Pietilainenu (“Škoda Fabia S2000”) un Vitautu Švedu/Žilvinu Sakalausku (“Mitsubishi Lancer Evo X”), kur aizvadīja sīvu cīņu savā starpā. Tomēr pāragra ierašanās laika kontrolē nozīmēja 1 minūtes soda saņemšanu, un dienas izskaņā Samsons atkrita uz piekto vietu.

Sestdienu kā līderi sāka Rovanperas un Šveda ekipāža, kuras šķīra nieka 1 sekunde. Tikmēr Samsons turpināja sestdien iesākto un atkal uzvarēja visos piecos ātrumposmos. Vēl pirms noslēdzošā dienas "dopa" viņš bija otrais, 7 sekundes aiz līdera Rovanperas, tomēr pārliecinošais sniegums 28.9 km garajā pēdējā ātrumposmā ļāva pēdējā brīdī atgūt vadību.

Rezultātā sacensībās uzvarēja Samsons/Varža, otro vietu, zaudējot 9 sekundes, guvis Rovanpera/Pietilainens, savukārt trešo vietu izcīnīja Šveds/Sakalausks, kuri finišā no uzvarētājiem atpalika 30 sekundes.

Šveds bija viens no četriem Čempionu kausa pretendentiem. Tā kā viņam izdevās visus trīs konkurentus pārspēt, lietuvietis šo ceļojošo kausu ieguvis jau ceturto reizi un tagad varēs to paturēt savā īpašumā uz visiem laikiem.

Atsevišķi vērtējot Latvijas rallija čempionāta ieskaiti (šis bija arī Lietuvas čempionāta posms), LRC1 grupā pirmajā vietā Rovanpera/Pietilainens, savukārt otro vietu guvuši Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks ("Mitsubishi Mirage"), kamēr trešie šajā posmā Jānis Berķis/Edgars Čeporjus (“Mitsubishi Lancer Evo IX”). Kopējā ieskaitē Talsos Vorobjovs pēdējā ātrumposmā pacēlās uz ceturto vietu, bet Berķis ieguva sesto vietu.

LRC2 grupā pēdējā ātrumposmā tehnisku problēmu dēļ izstājās tā brīža līderi Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis (“Mitsubishi Lancer Evo X”), kā rezultātā uzvarēja Aleksandrs Gorelovs/Igors Skuridins (“Mitsubishi Lancer Evo X”). Otro vietu izcīnīja Aleksandrs Gorelovs/Normunds Kokins (“Mitsubishi Lancer Evo X”), bet pirmo trijnieku noslēdza Ainārs Igaveņš/Uldis Znotiņš (“Mitsubishi Lancer Evo IX”).

Arī LRC3 grupā scenārijs līdzīgs - pēdējā ātrumposmā avarēja un izstājās tā brīža līderi Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs (“Peugeot 208 R2”). Rezultātā pie uzvaras šajā vērtējumā Latvijas čempionāta ieskaitē tika Deniss Rostilovs/Aleksejs Ignatovs (“Peugeot 208 R2”), bet aiz viņiem - Mārtiņš Sesks/Reinis Vilsons (“Peugeot 208 R2”) un Jonass Pipirs/Ričards Baubins (“Škoda Fabia R2”).

Svētdien izstājās arī Latvijas kausa izcīņas RK1 grupas tā brīža līderi Egidijs Valeiša/Povils Reiss (BMW M3), kas uzvaru ļāva gūt Arvim Vecvagaram/Gintam Gaiķim (“Renault Clio”).

Latvijas čempionāta ceturtais posms gaidāms 17. un 18. jūnijā Lietuvā, kur norisināsies rallijs “Žemaitija”.

"Rally Talsi" rezultāti

VietaEkipāžaKomandaAutoRezultāts
1.Samsonas/VaržaVorobjovs RacingBMW M3X58:50.84
2.Rovanpera/PietilainenTGS WorldwideŠkoda Fabia S2000+9.23
3.Švedas/SakalauskasVšļ Čapkausko autosportasMitsubishi Lancer Evo X+30.28
4.Vorobjovs/MālnieksVorobjovs RacingMitsubishi Mirage+47.14
5.Notkus/StrižanasASK AutorikonaMitsubishi Lancer Evo IX+59.23
6.Berķis/ČeporjusNeiksans Rally SportMitsubishi Lancer Evo IX+1:41.18
7.Kisiels/RonisRACE RINGŠkoda Fabia R5+1:52.39
8.Lielkājis/GrošusCiedra RacingMitsubishi Lancer Evo X+2:06.74
9.Šlepikas/PivorasASK AUTORALISMitsubishi Lancer Evo X+2:35.91
10.Bergmanis/GrīnsASRT Rally TeamMitsubishi Lancer Evo VIII+2:47.91

, 2016-05-22 17:39, pirms 8 gadiem
Samsons pārliecinoši uzvarēja!!!
, 2016-05-22 20:43, pirms 8 gadiem
Diez cik tam Samsona bembim zirgi ?!? Tas man atgadina bišk B klasi no astoņdesmitajiem..
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
1

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.
Ots Tanaks. Foto: Marcin Snopkowski

Tanaks: "Uzvarēt Safari rallijā ir smags uzdevums"

Pēc pirmajiem diviem pasaules rallija čempionāta posmiem Ots Tanaks sezonas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, 27 punktus atpaliekot no vadībā esošā komandas biedra Tjerī Noivila. Igauņu pilots cer, ka šonedēļ "Safari Rally Kenya" beidzot izdosies sasniegt labu rezultātu, kas viņa gadījumā nozīmētu uzvaru vai vismaz pjedestālu.
Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!