Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Peters Solbergs veido pats savu WRC rūpnīcas komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Peters Solbergs veido pats savu WRC rūpnīcas komandu
Peters Solbergs rallijkrosā. Foto: Steve White

2003. gada pasaules čempions rallijā Peters Solbergs šobrīd veic pārrunas ar diviem auto ražotājiem par savas WRC komandas izveidi. Iepriekš norvēģis jau vadīja komandu pasaules rallijkrosa čempionātā, kas izrādījās veiksmīgs projekts.

"Jā, es gribu izveidot savu komandu," intervijā "Eurosport" atzina Solbergs. "Es to darīšu pa savam. Bez politikas. Man būs tikai viens mērķis - uzvarēt. Šobrīd strādāju ar diviem auto ražotājiem, un tas notiek jau ilgu laiku."

Nenosaucot konkrētos ražotājus, Solbergs atklāj, ka komandas mērķis ir uzsākt dalību pasaules čempionātā 2022. gadā, kad spēkā stāsies jaunie tehniskie noteikumi, taču šī brīža situācijas dēļ plāni varot arī pamainīties.

"Es zinu, cik ilgs laiks nepieciešams, lai izveidotu komandu, izgatavotu mašīnu un paveiktu visu pārējo," saka Solbergs. "Sākotnējais plāns bija par 2022. gadu. Kad ar tevi strādā īstie cilvēki katrs savā jomā, viss darbs ir daudz skaidrāk plānojams. Šobrīd viss ir uz pauzes, bet man atliek nospiest pogu, un bumba sāks ripot. Šī brīža situācija ir jārespektē, tāpēc man nav tik svarīgi, vai tas notiks 2022., 2023., vai 2024. gadā. Man ir mans sapnis. Gribu izveidot rūpnīcas komandu un ar to uzvarēt."

Solbergs savulaik aizvadīja veiksmīgu karjeru pasaules rallija čempionātā, debitējot tajā 1998. gadā, savukārt 2003. gadā iegūstot savā īpašumā pirmo un vienīgo titulu. Lielāko slavu viņš iemantoja, būdams "Subaru" ilggadējs rūpnīcas pilots, bet kopumā viņš uzvarēja 13 sacīkstēs un kļuva par līdzjutēju iemīļotu sportistu. Vēlāk norvēģis pievērsās rallijkrosam, kur divreiz kļuva par pasaules čempionu, startējot savā PSRX komandā, ko atbalstīja "Volkswagen" rūpnīca. Pērn viņš oficiāli paziņoja par profesionālās karjeras beigšanu.

Šobrīd straujiem soļiem savu karjeru rallijā veido viņa 18 gadus vecais dēls Olivers, taču tas nenozīmē, ka viņam automātiski būs vieta jaunajā komandā.

"Oliveram pašam jānokārto sava karjera," saka viņa tēvs. "Šobrīd viņš visu kontrolē. Godīgi sakot, ja man nākotnē būs komanda un viss noritēs labi, viņam būs sevi jāpierāda, vai viņš ir gana ātrs, lai varētu tai pievienoties. Šajā ziņā esmu mazliet vecmodīgs, jo uzskatu, ka savs darbs jāpadara labi. Oliveram jāizdara savs darāmais, un es negribu dot viņam kaut kādas priekšrocības. Sākumā jāparāda labs sniegums, stabilitāte un pilnīgas darba spējas."

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2020-04-22 20:44, pirms 4 gadiem
Ceru, ka viens no autoražotājiem ir Subaru. Gribētos šī ražotāja atgriešanos WRC.