Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Sordo: "Rallijkross nav labāks par ralliju"

Sordo: "Rallijkross nav labāks par ralliju"
Danijs Sordo
Foto: wrc.com

Rallija veterāns Danijs Sordo apstiprinājis, ka viņam ir interese par rallijkrosu un pastāv iespēja, ka jau nākamgad sportists mainīs autosporta disciplīnas. Spānis apmeklēja pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Barselonā un ticis redzēts runājot ar Žirlēna Šišerī izveidotās “GCK” komandas pārstāvjiem.

“GCK” ar “Prodrive” rūpnīcas palīdzību uz “Renault” bāzes izveidojusi “Supercar” klases auto. Nākotnē komanda cer iegūt “Renault” atbalstu tehniskajā jomā, iespējams, pārvēršoties pat par oficiālu rūpnīcas vienību.

“Ierados uz rallijkrosa sacīkstēm, jo tās notika Spānijā, un man ir daudz labi draugu “Prodrive” rūpnīcā, ieskaitot Deividu Ričardsu,” skaidro Sordo. “Viņi man teica, lai atbraucu izmēģināt šo mašīnu. Kā jau normālā sarunā, kāds no puišiem man vaicāja, vai es negribētu startēt rallijkrosā. Iespējams, nākotnē tas varētu notikt.”

Tiek baumots, ka Sordo varētu pievienoties “GCK” komandai, tomēr viņš pats vēl kādu laiku labprāt pabrauktu rallijā. Šogad gan pilots vairs neveic pilnu sezonu pasaules rallija čempionātā, taču “Hyundai” rūpnīca viņam devusi iespēju aizvadīt daļu no posmiem.

“Bija jauki paskatīties rallijkrosu,” atzīst Sordo. “Tomēr man ir grūti iztēloties, ka rallijkross ir labāks par ralliju. Gribu vēl palikt rallijā, bet nezinu, cik gadus. Gribētu atkal aizvadīt pilnu sezonu, bet minimums tik, cik braucu šogad. Vēl ir pāragri runāt, vai pievērsīšos rallijkrosam jau nākošgad, jo prioritāte ir palikt tur, kur esmu.”

Sordo startēs WRC posmos Argentīnā un Portugālē, bet pēc tam uz rallijiem Itālijā un Somijā mašīnu nodos Heidena Padona rīcībā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
4

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.