Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Brāļi Velmes Maskavas rallija šova treniņos uzrāda trešo ātrāko laiku

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Brāļi Velmes Maskavas rallija šova treniņos uzrāda trešo ātrāko laiku
Ivars un Andris Velmes
Foto: Māris Stiprais

Piektdien ar 1,7 kilometrus garu Shakedown posmu startēja Maskavas rallija šovs. Treniņā ātrāko laiku uzrādīja krievu rallija braucējs Jevgēņijs Novikovs (''Audi Quattro''), bet brāļi Ivars un Andris Velmes finišēja trešajā vietā.

Otro ātrāko laiku uzrādīja krievu braucējs Dmitrijs Koroļovs, kuram šī bija debija pie ''Ford Fiesta R5'' stūres. Atgādināsim, ka Dmitrijs pagājušajā gadā uzvarēja N4 klasē, bet šogad sportists, kuram stūrmanis būs Māris Neikšāns, cer uz uzvaru absolūtajā ieskaitē. Trešie finišēja brāļi Velmes, kuri Novikovam zaudēja 3,1 sekundi.

Kā pēc treniņiem portālam ''Sportacentrs.com'' atzina brāļi Velmes, tad labi, ka viņi izbrauca šo treniņposmu, jo asfalts nav viņu mīļākais segums, tāpēc bija svarīgi izbraukt un saprast, kā uz asfalta turas viņu vairāk nekā 400 Zs jaudīgā ''Audi Quattro'' automašīna.

''Treniņā gāja labi, taču pirmajā reizē gandrīz sastrīdējos ar brāli. Otrajā reizē izbraucām labāk. Kopumā ļoti labi, ka izbraucām šo Shakedown, jo tad, manuprāt, ātrumposmos sastrīdētos ar Andri. Esam gatavi startam,'' tā jautrā noskaņojumā atzina Ivars Velme.

Atgādināsim, ka pavisam kopā uz starta izies 46 ekipāžas, kurām sestdien būs jāveic četri posmi (33,94) kilometri.

Pagājušajā gadā šajās sacensībās, kur sportistiem pa asfaltu bija jāveic apmēram ap 50 kilometriem, uzvaru svinēja Nikolajs Grjazins (''Škoda Fabia R5''), bet iepriekšējos divos gadus ātrākie bija Aleksejs Lukjaņuks (''Subaru WRX Sti'') un Marko Martins (''Ford Focus RS WRC '03'').