Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais pasaules čempions Brīns šogad startēs arī Latvijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Divkārtējais pasaules čempions Brīns šogad startēs arī Latvijā
Kreigs Brīns. Foto: rallypixels.com

Īru rallija pilots Kreigs Brīns šogad plāno aizvadīt pilnu sezonu Eiropas čempionātā, kas nozīmē, ka viņu uz starta varēsim redzēt arī “Rally Liepāja”.

Šobrīd izveidots jauns sadarbības projekts, apvienojoties komandai “BRC Racing Team” un riepu ražotājam “MRF Tyres”. Komandas sastāvā visos posmos brauks Brīns, startējot ar “Hyundai Motorsport Customer Racing” sagatavotu “Hyundai i20 R5” sacīkšu automašīnu.

Iepriekš savā karjerā Brīns aizvadījis trīs ERC sezonas, kad kā “Peugeot Rally Academy” pilots 2013. un 2014. gadā izcīnīja trešo vietu, savukārt 2015. gadā kļuva par Eiropas vicečempionu, piekāpjoties tikai polim Kajetanam Kajetanovičam. Visas trīs sezonas viņš piedalījās arī Liepājas rallijā, ik reizi sasniedzot kādu no godalgotajām vietām – otro, trešo un pirmo.

Brīns smēlies arī pieredzi pasaules rallija čempionātā, 2017. un 2018. gadā aizvadot pilnas sezonas “Citroen” rūpnīcas komandas sastāvā. Lai gan sportists regulāri cīnījies par punktiem, uz pjedestāla izdevies kāpt vien divos WRC posmos. Tāpat Brīna kontā divi pasaules čempiona tituli – 2011. gadā “WRC Academy” ieskaitē un 2012. gadā SWRC klasē. Pērn divos posmos viņam iespēju startēt deva “Hyundai” vienība, un šogad tās sastāvā sportists aizvadīja “Rally Sweden”.

Atgriešanos ERC seriālā Brīns bija iecerējis jau posmā Azoru salās, kam būtu bijis jānotiek šonedēļ. Ņemot vērā pasaulē valdošo situāciju, sacensības pārceltas uz septembri. Tāpat norises laiks mainīts Eiropas čempionāta posmam Kanāriju salās – sacensības notiks no 7. līdz 9. maijam un šobrīd plānots, ka būs sezonas pirmais posms. “Rally Liepāja” tikmēr plānots no 29. līdz 31. maijam, un tas būs ERC otrais posms.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati