Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Igaunis Tanaks Montekarlo rallija līderis pēc pirmās dienas

Juris Grīns
Juris Grīns

Igaunis Tanaks Montekarlo rallija līderis pēc pirmās dienas
Ots Tanaks. Foto: Hyundai Motorsport

Ar pirmajiem diviem ātrumposmiem ceturtdien startēja Montekarlo rallijs, kura ievadā par sacensību līderi kļuvis igauņu pilots Ots Tanaks. Tikmēr soms Tēmu Suninens jau piedzīvojis avāriju.

Pasaules rallija čempionāta pirmajā dienā bija jāveic divi atšķirīgi, vairāk aptuveni 20 kilometrus gari ātrumposmi. Abi notika pa slapju asfaltu, bet otrā sākumā ceļš vietām bija apledojis.

Abas reizes “Hyundai” komandas braucējs Tanaks sasniedza ātrākos rezultātus, un tāpat abos dopos nākamās divas pozīcijas ieņēma “Toyota” piloti Kalle Rovanpera un Elfins Evanss. Tiek ziņots, ka Evanss vienā no pirmā ātrumposma līkumiem gandrīz izslīdējis, bet otrajā bijušas grūtības uzsildīt riepas.

Tanaks, kurš pirms gada šajās sacīkstēs piedzīvoja pamatīgu negadījumu, šobrīd ir Montekarlo rallija vadībā, bet Rovanpera viņam zaudē tikai 3.3 sekundes, kamēr 8.5 sekundes aiz līdera seko Evanss. Aptuveni 16 sekundes aiz Tanaka ir Tjerī Noivils, kurš startē ar jauno stūrmani Martiju Videdžu, un pašreizējais WRC čempions Sebastjēns Ožjē, kurš aizvada pēdējo pilno sezonu pasaules čempionātā – viņus šķir mazāk par sekundi.

Jau pirmajā ātrumposmā iespaidīgu avāriju piedzīvoja “M-Sport Ford” vienības pilots Tēmu Suninens. Soms šogad aizvadīs daļēju sezonu un WRC mašīnu dalīs ar Adrienu Formū, kurš šajā posmā startē R5 ieskaitē. “Toyota” pilots Takamoto Katsuta, kuram šī ir pirmā pilnā sezona ar WRC auto, abos ātrumposmos saslīdēja un zaudēja laiku.

WRC2 čempionāta ieskaitē vadībā ir Andreass Mikelsens, kurš šajā sezonā startē ar “Škoda Fabia R5 evo” automašīnu. Jau gandrīz 15 sekundes zaudē Formū, bet vēl dažas sekundes tālāk seko Eriks Kamilli. Starp visiem R5 klases braucējiem otro vietu ieņem Nikolajs Grjazins, kurš šosezon atkal pārstāv latviešu komandu “Sports Racing Techologies” un paredzējis cīnīties WRC2 ieskaitē, šajā posmā gan necīnoties par ieskaites punktiem. Viņš startē ar “Volkswagen Polo GTI R5”.

Montekarlo rallija rezultāti pēc SS2

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Ots TanaksHyundai i20 Coupe WRC24:17.5
2.Kalle RovanperaToyota Yaris WRC+3.3
3.Elfins EvanssToyota Yaris WRC+8.5
4.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+16.0
5.Sebastjēns OžjēToyota Yaris WRC+16.9
6.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+42.7
7..Pjērs-Luī LubēHyundai i20 Coupe WRC+1:07.8
8.Andreass MikelsensŠkoda Fabia Rally2 evo+1:18.3
9.Adriēns FormūFord Fiesta Rally2+1:27.2
10.Gass GrīnsmitsFord Fiesta WRC+1:30.0

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati