Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc 13 lūzumiem un ilgas rehabilitācijas Lietuvas rallija braucējs beidzot īstenos sapni (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pēc 13 lūzumiem un ilgas rehabilitācijas Lietuvas rallija braucējs beidzot īstenos sapni (+video)
Jociusa ''Ford Fiesta WRC'' automašīna

Lietuvas rallija braucējs Deividas Jocius šajās brīvdienās Montekarlo WRC rallijā pirmo reizi startēs ar ''Ford Fiesta WRC'' automašīnu, tādējādi īstenojot savu sapni.

2018.gadā Jocius bija plānojis startēt WRC čempionātā M-Sport rūpnīcas komandas sastāvā. Taču tas nenotika, jo Jociusa ekipāža 2017.gada 30.septembrī Lietuvas rallijā "Rally Classic Druskininkai" piedzīvoja smagu avāriju. Kā vēlāk atzina pilots, tad šī smagā avārija esot ļoti ietekmējusi viņa turpmāko karjeru.

Tas, kas pilotam neizdevās 2018.gadā, izdosies jau šajās brīvdienās, jo Jocius kopā ar Mindaugu Varžu Montekarlo WRC rallijā startēs ar jaunās paaudzes ''Ford Fiesta WRC'' automašīnu, tādējādi īstenojot savu sapni – braukt WRC rallijā ar WRC automašīnu.

''Pēc smagās avārijas izgāju cauri smagai un ilgai rehabilitācijai. Šī avārija bija manas līdzšinējās dzīves smagākais moments, jo avārijas rezultātā man bija 13 dažādi lūzumi (astoņi no tiem pirkstos),'' pirms debijas ar WRC automašīnu sarunā ar portālu Go4speed stāsta Deividas Jocius.

''Jā, šis mans lēmums startēt Montekarlo rallijā ar WRC automašīnu pārsteidza daudzus cilvēkus, kuri par mani daudz nezina. Mans ceļš līdz tam bija garš un grūts. Pirms diviem gadiem Velsas WRC rallijā tikos ar M-Sport vadītājiem Malkolmu Vilsonu un Riču Mileneru. Toreiz man abas rokas bija lauztas. Zinu, ka viņiem bija grūti noticēt man, bet es nepadevos un pēc pāris mēnešiem jau startēju Montekarlo WRC rallijā ar ''Peugeot 208 R2''.

Pagājušajā nedēļā Jocius aizvadīja testus ar ''Ford Fiesta WRC'' automašīnu. Pilots atklāja, ka iepriekš viņš testos bija nobraucis ap 400 kilometriem. ''Līdz testiem Montekarlo iepriekš aizvadīju divas testu dienas – uz grants Velsā un uz asfalta Spānijā. Kopā nobraucu ap 400 kilometriem. Pēc testiem jau daudz vairāk zinu par šo automašīnu, un zinu, ko varu sagaidīt. Auto ir vienreizējs un tik jaudīgs. Redzēsim, kā mums ies,'' turpina lietuvietis. Pirms pāris dienām Jocius testos nobrauca vēl 100 kilometrus, kur sportistam bija iespēja izbraukt pa sausu, slapju un slidenu ceļu.

Jautāts par mērķiem gaidāmajā rallijā, Jocius atklāja, ka ''Montekarlo rallijā mērķis ir finišēt un neriskēt. Par turpmākajiem plāniem šobrīd runāt pāragri. Iesim soli pa solim,'' smaidot nobeidz Jocius, kurš pēc Montekarlo rallija startēs arī Zviedrijas WRC posmā.

Smagā avārija:

Jocius testos:

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed

     [+] [-]

, 2020-01-22 21:40, pirms 4 gadiem
Kā viņš tika pie rūpnīcas komandas mašīnas? MSport sāk vizināt tūristus?