Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lietuvieši ar Lukjaņuka auto startēs Montekarlo rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuvieši ar Lukjaņuka auto startēs Montekarlo rallijā
Lukjaņuka "Evo X" ERC posmā Igaunijā
Foto: rallyestonia.com

Lietuviešu pilota Deivida Jociusa ekipāža janvārī piedalīsies Montekarlo rallijā, kas būs pasaules čempionāta 2017. gada sezonas pirmais posms, startējot tajā ar Alekseja Lukjaņuka auto.

Deivids Jociuss/Donats Zvicevičs bija vieni no pirmajiem, kas pieteicās dalībai Montekarlo rallijā, turklāt izdarīja to nevis elektroniski, bet gan klātienē apmeklējot Monako Automobiļu klubu. Tobrīd sportisti bija devušies uz Francijas dienvidiem, lai jau laikus aizvadītu testus un būtu iespējami labāk sagatavoti lielajam izaicinājumam.

Sportisti pārstāvēs "MVP Racing" komandu un uz starta izies ar N4 klases "Mitsubishi Lancer Evo X" automašīnu, kas iepriekš bijusi krievu pilota Alekseja Lukjaņuka rīcībā. Tieši ar šo mašīnu Lukjaņuks pērn uzvarēja Eiropas rallija čempionāta posmā Igaunijā, bet šogad izcīnīja otro vietu šī čempionāta posmā Latvijā.

"Mums ir nepieciešama mašīna, ar ko varam droši aizvadīt tik garas sacīkstes, kā arī tai jābūt tehniski perfekti sagatavotai," par lēmumu mainīt mašīnu uz šīm sacīkstēm stāsta Deivids Jociuss. "Tāpat šajā rallijā būs ļoti stingra tehniskā komisija, tāpēc negribam, lai kādas sīkas nepilnības dēļ netiekam pielaisti startam."

Līdz šim Jociuss pasaules čempionātā startējis vien reizi, kad 2008. gadā ar "Mitsubishi Lancer Evo IX" Velsas posmā ierindojās 35. vietā absolūtajā ieskaitē. Savukārt Montekarlo rallijā kāda lietuviešu ekipāža līdz šim vienīgo reizi startējusi pirms aptuveni 80 gadiem.

Montekarlo rallijs risināsies no 18. līdz 22. janvārim.

Izmantotie resursi:
DELFI Žinios - Pagrindinis naujienų portalas...