Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Komanda no Latvijas iegūst Eiropas rallija kausa čempionu titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Komanda no Latvijas iegūst Eiropas rallija kausa čempionu titulu
"Prospeed" komandas ekipāža Algarves rallijā. Foto: sergeiremennik.com

Portugālē aizvadīts Eiropas rallija kausa izcīņas ("European Rally Trophy") noslēdzošais posms "Rallye Casinos do Algarve 2018", kura laikā tika noskaidroti sezonas uzvarētāji. Pirmo vietu ERT2 vērtējumā izcīnījusi latviešu vienības "Prospeed" ekipāža ar krievu sportistiem Sergeju Remeņņiku un Marinu Daņilovu.

Portugāles pilsētas Algarves apkaimē notikušās sacīkstes risinājās divas dienas pa vietējiem asfalta ceļiem. Pirmajā no tām bija jāveic pieci ātrumposmi, bet otrajā – vēl seši. Uz starta stājās 34 ekipāžas no 11 valstīm.

Sacensību absolūtajā ieskaitē ātrākās bija ekipāžas, kas startēja ar R5 klases spēkratiem. Par uzvarētāju kļuva Portugāles čempions Armindo Araužu ar "Hyundai i20 R5", kurš savulaik divreiz triumfējis arī pasaules čempionāta klasē PWRC.

Tikmēr Remeņņiks/Daņilova uz starta stājās ar "Prospeed" sagatavoto "Mitsubishi Lancer Evo X" automašīnu, ierindojās desmitajā vietā kopējā ieskaitē, kā arī uzvarēja ERT2 klases vērtējumā, kur tuvākie sekotāji finišā atpalika gandrīz trīs minūtes.

"Lieliskas sacīkstes, bet, tajā pašā laikā, ļoti sarežģītas," finišā sacīja ekipāžas stūrmanis Remeņņiks. "Jau pirmajā ātrumposmā manas kļūdas dēļ mašīna saslīdēja un uzkārās – domājām, ka tālāk netiksim. Tobrīd līderis Rikardu Košta jau atrāvās par 20 sekundēm, bet viņu panācām un pirmās dienas beigām mūs šķīra vairs tikai divas sekundes. Otrās dienas sākumā valdīja neizpratne – būs lietus vai nebūs? Nezinājām, kādas riepas izvēlēties, bet izvēlējāmies cietāko sastāvu, un tas nostrādāja. Bijām noskaņojušies uz lietu cīņu, bet Koštas mašīnai salūza stūres iekārta. Tālāk bija iespēja iegūt vieglu uzvaru, jo pārējie mums neko nespēja likt pretī."

Pēc uzvaras Portugālē Remeņņiks ar Daņilovu kļuvuši arī par Eiropas kausa ieguvējiem sērijveida automašīnu kategorijā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati