Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Peters Solbergs atgriezīsies WRC

Juris Grīns
Juris Grīns

Peters Solbergs atgriezīsies WRC
Peters Solbergs. Foto: Twitter.com/petter_solberg

Rallijkrosa zvaigzne Peters Solbergs pēc ilgāka pārtraukuma atkal plāno atgriezties pasaules rallija čempionātā, kopā ar “Volkswagen” aizvadot posmu Spānijā.

Tieši Spānijas rallijā 2012. gadā Solbergs noslēdza savu rallija pilota karjeru, bet pēc sešu gadu pārtraukuma atkal priecēs savus fanus šajās asfalta sacīkstēs. Stūrmaņa krēslā norvēģu autosporta veterānam sēdīsies Veronika Engana, kas citkārt lasa stenogrammu viņa dēlam Oliveram Solbergam Latvijas rallija čempionātā.

Šīs būs vienīgās sacensības šajā gadā, kad trasē būs iespējams vērot “Volkswagen” rūpnīcas komandu, kas kaujas apstākļos izmēģinās savu jauno “Polo R5” rallija auto. Vēlāk šis spēkrats būs pieejams privātajām ekipāžām un komandām. Otru tādu pašu auto Spānijā pilotēs francūzis Eriks Kamilli.

Zīmīgi, ka Spānijas WRC posmā uz starta redzēsim arī Solberga cīņu biedru Sebastjēnu Lēbu, ar ko viņi abi šobrīd sacenšas pasaules rallijkrosa čempionātā (WRX), bet savulaik par uzvarām cīnījās arī rallija trasēs. Lēbam šis ir pēdējais no šogad ieplānotajiem WRC posmiem “Citroen” komandas sastāvā.

Interesanti, ka līdz ar to sacensībās startēs pēdējie trīs pasaules čempioni rallijā, jo sacensībās brauks arī Sebastjēns Ožjē. Pēdējo reizi trīs WRC čempioni uz starta bija sastopami 2010. gada Somijas rallijā, kur brauca gan Lēbs un Solbergs, gan Juha Kankunens.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2018-09-21 19:05, pirms 6 gadiem
Sūlberjs*