Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs lemj par iespējamo atgriešanos WRC

Juris Grīns
Juris Grīns

Lēbs lemj par iespējamo atgriešanos WRC
Lēbs testē "Citroen C3 WRC"
Foto: wrc.com

Aizvadot grants testus "Citroen" komandas sastāvā, deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjēns Lēbs esot soli tuvāk tam, lai atgrieztos WRC, vēsta pasaules mediji.

Pēdējo reizi pasaules čempionātā uz starta Lēbs izgāja, kad aizvadīja 2015. gada sezonas Montekarlo ralliju, bet kopš tā laika sportists koncentrējies startiem rallijreida un rallijkrosa disciplīnās. Tajā pašā laikā francūzis pēdējās nedēļās aizvadījis jau vairākus testus "Citroen" rūpnīcas komandas sastāvā, steidzot palīgā attīstīt "C3 WRC" sacīkšu auto.

Pēc tam, kad jūlijā Lēbs veica testus uz asfalta, sportists izteica vēlmi pabraukt arī pa grants ceļiem, pēc tam solot pieņemt lēmumu, atgriezties rallijā vai tomēr nē. Aizvadījis grants testus Spānijā, Lēbs atzīst, ka pagaidām vēl nav izlēmis.

"Nezinu, cik kilometrus nobraucu, bet daudz, un sajūta bija laba," testus komentē Lēbs. "Bija jauki iepazīt šo mašīnu uz grants seguma. Nebiju ar rallija mašīnu pa šādiem ceļiem braucis gandrīz piecus gadus."

Pēdējo grants ralliju pasaules čempionātā Lēbs aizvadīja 2013. gadā Argentīnā, bet pēdējo pilno sezonu veica 2012. gadā, kad guva savu devīto WRC titulu.

"Man personīgi svarīgākais bija noskaidrot, vai joprojām varu pabraukt ar WRC mašīnu pa granti un izdarīt to pareizi," skaidro Lēbs. "Diezgan ātri spēju apgūt vajadzīgās sajūtas un mašīnā sajutos komfortabli. Tas mani pārsteidza, bet man nav citas pieredzes ar šīs paaudzes mašīnām, tāpēc nezinu, cik ātrs būtu salīdzinājumā ar citiem."

Lēbs piebilst, ka šobrīd nav izlēmis par atgriešanos WRC: "Nekādi lēmumi nav pieņemti. Sākumā mēs izanalizēsim šajos testos paveikto."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja