Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rallija "Kurzeme 2015" direktors: "Esam padomājuši, lai skatītāji redzētu visus notikumus"

Rallija "Kurzeme 2015" direktors: "Esam padomājuši, lai skatītāji redzētu visus notikumus"
Foto: rallykurzeme.lv

Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme 2015" oficiālajā mājaslapā "rallykurzeme.lv" publicēts skatītāju ceļvedis, tostarp rallija kartes un ātrumposmu apraksti skatītājiem, kā arī cita noderīga informācija.

50 gadu jubilejas rallijs "Kurzeme" sāksies jau ceturtdienas, 27.augusta, vakarā plkst.18 ar testa ātrumposmu Kalvenē, savukārt sacensību oficiālā atklāšanas ceremonija notiks piektdienas, 28.augusta, pēcpusdienā, plkst.16, pie jaunās koncertzāles "Lielais dzintars".

"Šogad esam īpaši padomājuši, lai Ātruma festivāla apmeklētāji varētu redzēt visus augusta pēdējā nedēļas nogalē notiekošos sporta pasākumus, jo aizraujošas cīņas noritēs gan leģendārajos rallija ātrumposmos, gan arī Liepājas Tirdzniecības kanālā un stāvlaukumā pie jaunās koncertzāles, kur savu sniegumu rādīs pasaulē labākie mototriku meistari. Visus šos pasākumus, arī Rallija leģendu cīņu, būs iespējams noskatīties, pareizi saplānojot savu sacensību maršrutu," stāsta Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme 2015" direktors Uldis Hmieļevskis.

Piektdienā festivāla apmeklētājiem iesakām doties uz grants ātrumposmu netālu no Bunkas (SS1 "Vega 1"/SS3 "Lauma Fabrics", 5.skatu punkts), kur varēs vērot ātru trases posmu ar viltīgu tramplīnu līkumā. Pēc šī ātrumposma atgriežoties Liepājā, varēs paskatīties, kādus trikus finālbraucienos rāda motorolleru braucēji.

Savukārt sestdienu rekomendējam sākt ar SS6 "Skandi Motors" lielo tramplīnu vai kādu no SS5 "Liepajniekiem.lv" skatu punktiem, pēc kura jādodas uz "Radio Skonto" Vecpils krosa trasi, kur plkst. 11 startēs pirmā rallija dalībnieku automašīna ātrumposmā SS7 "Radio Skonto". Turpat plkst.12:30 ar dalībnieku parādi sāksies azartiskākais sacensību notikums – Rallija leģendu cīņa.

Pēc leģendu cīņas iespējas ir divas – doties turpat netālu uz Vecpils centru, kur no šī gada pavasarī stādītā rallija "Kurzeme" 50 gadu jubilejas ķiršu dārza varēs vērot SS11 "LDz Cargo" pēdējos metrus (baznīcas kalns un tramplīns pāri ceļam), vai arī braukt uz Liepāju.

Liepājā plkst.14 savus finālbraucienus sāks labākie ielas motociklu triku meistari, bet Tirdzniecības kanālā izšķirošās cīņas aizvadīs ātrumlaivu piloti. Plkst.16:30 pilsētas ātrumposma trasē sāksies rallija leģendu treniņbraucieni, savukārt plkst.17.30 starts tiks dots rallija pēdējam ātrumposmam SSS12 "Liepājas osta".
Sacensības pilsētas trasē noslēgsies ar rallija leģendu finālbraucieniem plkst.19 un apbalvošanas ceremoniju plkst.19:45.

Skatītāju ceļvedis pieejams: rallykurzeme.lv

Tas ir pieejams gan lietošanai jebkurā elektroniskā ierīcē, gan ērti izdrukājams uz A4 formāta lapām. Lai skatītāji labāk varētu izplānot savu maršrutu, piedāvājam lejuplādēšanai ātrumposmu kartes un aprakstus. Drukātā versijā kartes pieejamas šonedēļ iznākušajā laikraksta "Kurzemes Vārds" īpašajā Auto pielikumā un žurnāla "Top Gear" septembra numurā, kas kioskos pieejams no nākamās trešdienas, 26.augusta.

Biļetes uz Ātruma festivālu nopērkamas piecos Kurzemes reģiona Tūrisma informācijas birojos Liepājā, Kuldīgā, Saldū, Talsos un Tukumā, vairāk nekā 40 "top!" veikalos Kurzemē un Jelgavā, kā arī "Skandi Motors" autocentros Liepājā un Rīgā. Tāpat biļetes var iegādāties arī "Biļešu servisa" kasēs un interneta vietnē "bilesuserviss.lv".
Atgādinām, ka par iepriekšpārdošanas cenu biļetes iespējams iegādāties vairs tikai šonedēļ.

Informāciju sagatavoja:
Dzintars Hmieļevskis,
Rallija "Kurzeme" preses pārstāvis


Foto: M-Sport

Dakaras uzvarētājs Sainss tuvu līgumam ar "Ford" komandu

Lai gan pasaules rallijreida čempionāta posmā Portugālē Karloss Sainss pārstāvēja "X-Radi Mini" komandu, jau maijā, pēc paša sportista vārdiem, varētu tikt parakstīts līgums ar "Ford" rūpnīcas vienību.
Mārtiņa Seska ekipāža. Foto: Facebook.com/MartinsSesksRallying
1

Sesks par avāriju: "Veicu pārāk plašu ieeju līkumā"

Svētdien, 14. aprīlī “Latvijas Mobilais Telefons” atbalstītā Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža aizvadīja dramatiskiem notikumiem pārbagātu cīņu par Ungārijas rallija pjedestālu, bet, esot sacensību līderpozīcijā, sportistu centienus pēc uzvaras sacensību pirmspēdējā ātrumposmā apturēja nolauzts ritenis un sabojāta automašīnas piekare.
Sesks/Francis. Foto: FIA ERC

Pēc Seska izstāšanās Ungārijas ERČ triumfē Tempestini

Ungārijā aizvadīts Eiropas rallija čempionāta (ERČ) pirmais posms, kurā pēc Mārtiņa Seska un Renāra Franča izstāšanās par uzvarētāju kļuva Simone Tempestini, kuram tā bija pirmā uzvara ERČ karjerā.