Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas smago mašīnu braucēji dodas startēt uz Igauniju

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas smago mašīnu braucēji dodas startēt uz Igauniju
Foto: Photos by Kat

Sestdien Misso trasē Igaunijā notiks valsts autokrosa čempionāta smagajām automašīnām otrais posms. Cīņai gatavojas arī Igaunijas čempionātā startējošie Latvijas sportisti.

Misso trase būs jaunums smago auto braucējiem un tā būs ļoti ātra. Igauņu rallijkrosa trases saimnieki nolēmuši sarīkot arī gana ekstravaganto smago automobiļu cīņu. Šāda trase, kurā daļa ir klāta ar asfaltu, var pamainīt ierastos spēku samērus, tāpat tiek prognozēts, ka sportisti varētu krietni pamanīt mašīnu un riepu gatavošanas stratēģiju.

Sacīkstei šobrīd pieteikti četri Latvijas braucēji. D12 jeb GAZ 51/52 klasē cīņai gatavojas Ingus Staško, Bruno Leimanis un Alvils Igovens. Katram par sezonas sākumu savs stāsts: Ingus pirmajā posmā Tapā guva otro vietu finālā, bet Igaunijas čempionāta kopvērtējumā šobrīd ir seriāla līderis, jo kopvērtējumā tiek skaitīti punkti arī par priekšbraucienu panākumiem. Bruno Leimanis bija viens no pirmā posma līderiem priekšbraucienos, taču finālā izstājās. Par spīti tam, ka finālā formāli sestā vieta, papildpunktu dēļ Leimanis ir kopvērtējuma trešajā vietā. Alvils Igovens bija pieteikts pirmajam posmam, taču uz starta neizgāja, nepaspējot sagatavot tehniku.

B6000 jeb smago bagiju Superbagi klasē no mūsējiem atkal uz starta būs Dinārs Ramats. Pirmais posms kopumā šķita daudzsološs, taču finālā nācās izstāties.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv