Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Lietuvas Autosporta federācijas prezidents pieķerts braucam alkohola reibumā

Lietuvas Autosporta federācijas prezidents pieķerts braucam alkohola reibumā
Sauļus Girdauskas. Foto: Andrius Ufartas

Kā ziņo Lietuvas mediji, tad Lietuvas Autosporta federācijas (LASF) padome pieņēmusi lēmumu par LASF prezidenta Sauļusa Girdauskas atstādināšanu no prezidenta amata. To pieprasījuši 38 biedri. Tagad Girdauska likteni izlems divas LASF instances - Apelācijas tiesa un Ētikas un disciplīnas komisija.

Tiek ziņots, ka marta sākumā Lietuvas policija apturēja Girdauska vadīto automašīnu, kurš tobrīd pie stūres bija sēdies alkohola reibumā. Viņa izelpā tika konstatētas 1,07 promiles. Girdauskas šo faktu slēpa no motosporta sabiedrības. Pēc tam, kad informācija tika publiskota plašsaziņas līdzekļos, Girdauskas atklāja, ka bija izdzēris tikai glāzi vīna. Pēc šīm ziņām daudzi LASF kopienas locekļi aicināja Girdausku rīkoties godprātīgi un atkāpties no prezidenta amata.

Pats prezidents paziņoja, ka nepiekrīt uzrakstītajam protokolam un neplāno atkāpties no amata, minot, ka autosporta sabiedrība viņu ir ievēlējusi un uzticas viņam. Tikmēr pati policija ziņoja, ka viņu rīcībā nav informācija, ka Girdauskas būtu apstrīdējis viņu sastādīto administratīvā pārkāpuma protokolu. Par pārkāpumu Girdauskam draud naudas sods no 800 līdz 1100 eiro un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību zaudēšana no viena gada līdz gadam un sešiem mēnešiem.

Pats Girdauskas nepiedalījās LASF padomes sēdē, kurā tika izskatīts viņa iesniegums par atkāpšanos no amata, jo dienu pirms sēdes Girdauskas saņēma darbnespējas lapu. Zināms, ka viceprezidenta pienākumu izpildītājs Kastutis Tora kļuvis par pagaidu LASF prezidentu.

Gan Apelācijas tiesas, gan ētikas un disciplīnas komisijas locekļi tagad gaida paskaidrojumus no prezidenta Girdauska. Ja Apelācijas tiesas lēmums būs nelabvēlīgs Girdauskam, tad tiks sākta viņa atlaišanas procedūra. Šajā gadījumā vēlākais divu mēnešu laikā būtu jāsasauc LASF ārkārtas kongress, kura laikā šī brīža atceltais prezidents tiks atcelts no amata un viņa vietā tiks ievēlēts jauns.

Atgādināsim, ka Girdauskas ir bijušais Lietuvas rallija braucējs, kurš savā karjerā nobraucis ap 100 rallijiem, tajā skaitā deviņus WRC.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed


Foto: Jouni Laakso

Latvala: "Ir risks, ka 'Rally2' mašīnas nākotnē uzveiks 'Rally1' klases auto"

"Toyota Gazoo Racing" komandas vadītājs Jari-Mati Latvala paudis bažas, ka pēc dažiem gadiem, kad stāsies spēkā jaunie WRC tehniskie noteikumi, pastāv risks, ka absolūtajā ieskaitē uzvar braucēji ar "Rally2" klases spēkratiem.
Olivers Solbergs. Foto: Honza Fronek
1

Solbergs noraidījis piedāvājumu startēt "M-Sport" komandā ar "Rally1" klases auto

Rallija pilots Olivers Solbergs uz šo sezonu saņēmis piedāvājumu startēt "M-Sport Ford" komandā ar vadošās klases "Rally1" mašīnu, tomēr, pēc paša sportista vārdiem, to nav pieņēmis. Visticamāk gan savus startus pašam arī nāktos apmaksāt.
Foto: Honza Fronek
1

2025. gada WRC kalendāru papildina Kanāriju salu asfalta rallijs

Nākamā gada pasaules rallija čempionāta kalendāru papildinājis asfalta posms Kanāriju salās, tika oficiāli paziņots pirmdien.