Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Renault" rūpnīca no F1 izvērsīsies arī līdz rallijkrosam?

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" rūpnīca no F1 izvērsīsies arī līdz rallijkrosam?
Foto: Facebook.com/GChicherit

Žirlēna Šišerī izveidotais projekts “GCK” ir veiksmīgi īstenots un ar “Prodrive” rūpnīcā uzbūvēto “Renault Megane RS” automašīnu aizvadīts pasaules rallijkrosa čempionāta pirmais posms. Nākotnē komanda cer iegūt atbalstu no “Renault” rūpnīcas.

Barselonā notikušajās sacīkstēs punktus izcīnīja gan pats Šišerī, gan komandas otrs pilots Žeroms Grosē-Žanins. Viņi abi spēja iekļūt pusfinālos, kur katrs savā braucienā izcīnīja piektās vietas.

Šišerī cer, ka tad, ja sezonas sākumā izdosies uzstādīt labus rezultātus, varbūt tas piesaistīs “Renault” rūpnīcas uzmanību.

“Jau kopš šī projekta sākšanas “Renault” ar mums cieši sadarbojas mārketinga jomā,” skaidro Šišerī, kurš mašīnas izgatavošanu un dalību čempionātā apmaksā no privātiem līdzekļiem. “Sākumā negribējām, lai viņi būtu iesaistīti arī tehniskajā grupā, jo tas būtu grūti dēļ viņu pilnīgās koncentrēšanās uz startu “Formulā 1”. Nolēmām visu darīt paši, un tā bija laba izvēle. Tagad ideja ir iesaistīt “Renault”, lai šī kļūtu par daļēji oficiālu rūpnīcas programmu un varbūt pat pilnībā oficiālu. Kāpēc gan nē? Viss atkarīgs no tā, cik labus rezultātus spēsim sasniegt.”

Pasaules čempionāta pirmajā posmā pēc Matiasa Ekstrema diskvalifikācijas uzvaru ieguva pašreizējais čempions Johans Kristofersons. Otrajā vietā ierindojās Sebastjēns Lēbs, bet trešajā – Andreass Bakerūds.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati