Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Publicēta ''BTA Rally Talsi 2011'' pasākuma programma, spēkavīri cels rallija auto

Publicēta ''BTA Rally Talsi 2011'' pasākuma programma, spēkavīri cels rallija auto
''BTA Rally Talsi” oficiālais talismans - Dops Rallijs Foto: Dace Janova (Fotoaģentūra "4rati")

14. un 15. maijā Talsos norisināsies ''BTA Rally Talsi”, kas jau iemantojis Čempionu rallija slavu. Šogad Talsos redzēsim Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Zviedrijas, Baltkrievijas un Baltijas čempionus, kā arī citus reģiona ātrākos braucējus. Lai Talsu rallija apmeklējums būtu vēl interesantāks, arī šogad tiek veidota plaša izklaides programma tiem, kam ''benzīns asinīs”.

Pirms rallija pirmās dienas ātrumposmiem Talsu iedzīvotāji un viesi Sauleskalna estrādē varēs vērot ''Siltums Jums” Latvijas Spēkavīru Čempionāta elites posmu ar Raimondu Bergmani. Šoreiz spēkavīriem, papildus klasiskajām disciplīnām, būs jāveic arī vairāki ar ralliju saistīti uzdevumi, piemēram, jāpaceļ rallija auto.

Rallija tehnikas fanus šogad noteikti priecēs plašs servisa parks Talsu centrā pie lielveikala ''Maxima''. Līdzās rallija servisa parkam būs izveidota OPENKART kartingu trase brīvā dabā, kur savus spēkus kartinga braukšanā varēs izmēģināt ikviens apmeklētājs. Paralēli šiem notikumiem risināsies radiovadāmo auto modelīšu drifta sacensības, kas būs Latvijas čempionāta 2. posms RC Driftā.

Kā ierasts, pēc pirmās dienas ātrumposmiem visi rallija līdzjutēji tiks gaidīti Sauleskalna estrādē uz vakara koncertu, kur šogad uzstāsies mūziķis Gustavo duetā ar ilggadējo kolēģi DJ Monsta. Aptuveni pusotru stundu ilgajā programmā tiks izpildītas dziesmas no albumiem ''Pa pāris pantiem/Viesības viesnīcā” un ''Trešā elpa”, no kurām daudzas jau iematojušas vietu mūzikas cienītāju sirdīs. Atšķirībā no mierīgajiem ''Pilsētas portāla” koncertiem, šī uzstāšanās būs dinamiskāka, lai iederētos rallija atmosfērā.

Sīkāka pasākuma programma atrodama zemāk:

Sestdiena, 14. maijs

LaiksPasākums
9:00 – 15:00''Situms Jums” Latvijas Spēkavīru čempionāta elites posms ar Raimondu Bergmani
9:00 - 17:00Kartingu trase Talsu centrā pie veikala ''Maxima”
9:00 – 21:00''Latvijas Gumijlēcēju Kluba” atrakcijas Sauleskalna estrādē
10:00 – 17:00RC Drifta Latvijas Čempionāta otrais posms Talsu centrā pie veikala ''Maxima”
15:00Rallija atklāšanas pasākums Sauleskalna estrādē
15:50Ātrumposms 1000km.lv (5.1 km)
16:25Ātrumposms LaKalme (13.05 km)
18:20Pilsētas ātrumposms BTA1 (4.05 km)
18:35Pilsētas ātrumposms BTA2 (4.05 km)
23:00Gustavo un DJ Monsta koncerts Sauleskalna estrādē

Svētdiena, 15. maijs

LaiksPasākums
9:00 - 17:00Kartingu trase Talsu centrā pie veikala ''Maxima''
09:55Ātrumposms NESTE (5.68 km)
10:25Ātrumposms Ātruma cilts (7.15 km)
10:50Ātrumposms SkandiMotors (14.19 km)
12:55Ātrumposms TV6 (6.0 km)
13:25Ātrumposms SS9 Sukturi (18.61 km)
15:25Ātrumposms TurtleWax (33.88 km)
18:30Sacensību dalībnieku apbalvošana Sauleskalna estrādē

''BTA Rally Talsi'' organizatori aicina rallija līdzjutējus sekot informācijai rallija oficiālajā mājaslapā Jaunumi-jaunumi, lai uzzinātu aktuālāko informāciju par pasākumu.

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Kundziņš
"RA Motosport" preses sekretārs


, 2011-04-22 10:17, pirms 13 gadiem
Būs labi
Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
5

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.