Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Artūrs Priednieks kļūst par komandas koordinatoru čempiona Solberga vienībā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Artūrs Priednieks kļūst par komandas koordinatoru čempiona Solberga vienībā
Peters Solbergs un Artūrs Priednieks
Foto: Go4speed

Artūrs Priednieks kļuvis divkārtējā pasaules rallijkrosa čempiona Petera Solberga ''PSRX Volkswagen World RX Team Sweden'' komandas koordinatoru.

Šogad Pasaules rallijkrosa čempionātā uz starta izies jauna ''PSRX Volkswagen World RX Team Sweden'' komanda, kuras sastāvā brauks divkārtējais Pasaules RX čempions Peters Solbergs un Johans Kristofersons. Šī ir komanda, kas veidota apvienojoties Solberga PSRX komandai un ''Volkswagen Motorsport'', kur VW atbildēs par tehnisko daļu, bet Solberga komanda par visu pārējo.

Kā ziņo portāls Go4speed, tad šajā komandā par vienu no komandas vadītājiem kļuvis bijušais rallija braucējs Artūrs Priednieks, kurš pēdējos gados līdzīgas funkcijas pildīja SRT komandā.

''Jā, esmu Petera Solberga komandas viens no vadītājiem jeb precīzāk komandas koordinators, jo viss komandas darbs iet arī caur mani, taču pāri visam ir Solberga sieva Pernilla, kura ir atbildīga par visu komandā notiekošo. Mums tie pienākumi ir sadalīti, taču jebkurā gadījumā man jāzina viss notiekošais komandā. Starp sacīkstēm man ir jākoordinē darbs starp Vāciju un Zviedriju, kā arī jāvada komandas darbs Zviedrijas bāzē. Tikmēr sacīkstēs man ir vesels lērums ar pienākumiem - sākot ar to, kā tiek uzstādītas komandu teltis un ekipējums, kā arī beidzot ar sarunām ar organizatoriem, FIA u.t.t. Sanāk, ka koordinēju darbu visos virzienos,'' stāsta Artūrs Priednieks.

Artūrs atzina, ka Solbergu pazīst jau vairākus gadus. Tad, kad Priednieks vēl strādāja SRT komandā, tad viņam arī pienākums bija rūpēties par Solberga dēlu Oliveru, kurš šogad Latvijā sāka savas rallija gaitas. ''Esmu saskaitījies, ka motorsportā pavisam kopā esmu pavadījies 30 gadus, tāpēc šis ceļš ir tāds loģisks. Pēdējos padsmit gadus es tieši nodarbojos ar komandas menedžēšanu un pakalpojumu sniegšanu klientiem. Pēdējos trīs gados, un arī vēl šoziem, strādāju SRT komandā, kur pieskatīju Vasīlija Grjazina startus rallijkrosā.''

''Vairākus gadus atpakaļ mans puika Marko Priednieks brauca sacensībās kopā ar Solberga dēlu Oliveru. Tad arī iepazināmies. Pirms gadiem trijiem Solbergam teicu, ka pie mums Latvijā ir lieliska iespēja jauniešiem sākt braukt rallijā. No tā arī viss sākās, kas beigās pārauga tā, ka Solberga dēls sāka braukt Latvijā. Kad viņš brauca Latvijā, biju atbildīgs par viņa gaitām šeit. Vārds pa vārdam, līdz man prasīja par maniem šīs sezonas plāniem, kā arī palūdza, lai nosūtu savu CV. Peters un Pernilla bija mani redzējuši darbojoties SRT komandā, tāpēc acīmredzot es atbildu viņu vajadzībām,'' turpina Priednieks, kurš piebilda, ka pretendenti uz vietu komandā bija vairāki.

''Biju jau gatavojies, ka braukšu Pasaules rallijkrosā kā komandas vadītājs SRT komandai un strādāšu ar Vasīliju. Biju daudz lietas pakārtojis tam un jau paveicis daudz darbus. Taču, kad nāk tāds piedāvājums, tad, protams, tas ir jāizmanto. Tas ir liels gods,'' tā Artūrs.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed