Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vorobjova/Pūķa ekipāžai pirmais starta numurs "Halls Winter" rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Vorobjova/Pūķa ekipāžai pirmais starta numurs "Halls Winter" rallijā
Jānis Vorobjovs
Foto: Alfonsas Rakauskas

Jānis Vorobjovs būs vienīgais latviešu pilots, kurš izies uz starta nākamajā nedēļā gaidāmajā Lietuvas rallija čempionāta atklāšanas posmā "Halls Winter Rally 2017" - viņa ekipāžai piešķirts pirmais starta numurs.

Vorobjovs pirmo reizi karjerā aizvadīs sacensības kopā ar stūrmani Ivo Pūķi, kurš līdz šim stenogrammu lasīja Mārtiņam Svilim. Pērn Sviļa/Pūķa ekipāža kļuva Latvijas čempioni rallijā LRC2 grupā, bet pilots uz kādu laiku nolēmis sacīkstēs nepiedalīties, tādēļ stūrmanim tagad ir iespēja pievienoties Vorobjovam.

Atgādinām, ka pērn Vorobjovs startēja kopā ar Andri Mālnieku, bet jau neilgi pirms sezonas beigām sadarbību šie sportisti beidza. Alūksnes rallijā pagājušajā nedēļā Vorobjovam stenogrammu krieviski lasīja Georgijs Troškins. Mālnieks šogad kļuvis par stūrmani Mārtiņam Seskam, kurš ir 2016. gada Latvijas čempions rallijā LRC3 grupā.

Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis dalībai "Halls Winter Rally 2017" pieteikušies ar N4 klases "Mitsubishi" automašīnu, bet nav norādījuši tā modeli. Viņiem piešķirts pirmais starta numurs.

Ar otro numuru cīņā dosies Giedrs Notkus ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), trešais numurs ticis šonedēļ Montekarlo rallijā startējušajai Deivida Jociusa (Mitsubishi Lancer Evo IX) ekipāžai, bet ar ceturto numuru sacensības sāks Dominiks Butvils ("Škoda Fabia R5"). No spēcīgākajiem pilnpiedziņas ieskaites pilotiem, kas startēs Lietuvā, jāmin arī mājinieki Martins Samsons ("Mitsubishi"), Vitauts Šveds ("Mitsubishi Lancer Evo X") un Martins Samuitis ("Škoda Fabia R5"), kā arī čehi Jaroslavs Orsaks ("Ford Fiesta R5 Evo") un Antonins Tlustaks ("Škoda Fabia R5"), kuri zināmi kā Eiropas čempionāta dalībnieki.

Kopumā startēs 35 ekipāžas: LRČ

Sacīkstes, kas notiks Lietuvas pilsētas Utenas apkaimē, risināsies divas dienas. Pietkdien, 27. janvārī notiks kvalifikācija un pirmie seši ātrumposmi tumsas apstākļos, bet sestdien, 28. janvārī gaidāmi vēl seši ātrumposmi dienas gaišajā laikā. Ātrumposmu kopējais garums - 120 km.

Ātrumposmu programma: autorally.lt