Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Noivilam kļūdoties, Ožjē un Tanaks pakāpjas uz pirmajām pozīcijām

Juris Grīns
Juris Grīns

Noivilam kļūdoties, Ožjē un Tanaks pakāpjas uz pirmajām pozīcijām
Sebastjēns Ožjē
Foto: AFP/Scanpix

Montekarlo rallijā sestdienas pēcpusdienā notika dramatisks pavērsiens, kad sacensību pārliecinošā vadībā esošais Tjerī Noivils ar pārsistu piekari bija spiets izstāties, uz pirmajām divām pozīcijām pakāpjoties "M-Sport" vienību pārstāvošajiem Sebastjēnam Ožjē un Otam Tanakam.

"Hyundai" pilots Noivils bija pārliecinošs līderis jau no ceturtdienas vakarā un pirms sestdienas pēcpusdienā veicamā dienas pēdējā ātrumposma atradās 51 sekundi priekšā četrkārtējam WRC čempionam Ožjē. Ātrumposma vidusdaļā Noivils ar salauztu piekari bija spiests apstāties, kā rezultātā Ožjē pārņēmis vadību, bet Tanaks pakāpies uz otro vietu - starp viņiem 47 sekundes.

Noivila neveiksme ļāvusi ļoti tuvu pjedestālam nokļūt "Toyota" komandai, kas atgriezusies pasaules rallija čempionātā pēc 18 gadu pārtraukuma - Jari-Mati Latvala pakāpies uz trešo pozīciju, ievērojami zaudējot Tanakam, bet tāpat par gandrīz pusotru minūti apsteidzot ceturtajā vietā esošo "Citroen" pārstāvi Kreigu Brīnu, kurš startē ar vecās paaudzes WRC auto.

Piektais šobrīd ir Danijs Sordo, kura "Hyundai" automobilim radās stūres iekārtas defekts, un pilots izbrauca no trases, finišējot ar bojātu mašīnu. Šobrīd viņš gan tikai 15 sekundes aiz Brīna.

Vientuļā septītajā vietā ierindojas "M-Sport" trešais pilots Elfins Evanss, kurš šodien bija ātrākais trijos no pieciem ātrumposmiem, bet septītais ir "Škoda" rūpnīcas pilots Andreass Mikelsens, kurš brauc ar R5 klases auto un ir līderis WRC2 čempionāta ieskaitē. Pirmo desmitnieku noslēdz Jans Kopeckis, Braiens Bufjē un Pontuss Tidemands, kuri arī brauc WRC2 ieskaitē.

Lietuviešu pilota Deivida Jociusa ekipāža no Montekarlo rallija izstājusies.

Pasaules rallija čempionāta pirmais posms noslēgsies svētdien, kad jāaizvada vēl četri ātrumposmi.

Montekarlo rallija rezultāti pēc 13. ātrumposma

VietaPilotsValtsAutoRezultāts
1.Sebastjēns OžjēFRAFord Fiesta WRC '173:26:10.7
2.Ots TanaksESTFord Fiesta WRC '17+47.1
3.Jari-Mati LatvalaFINToyota Yaris WRC+2:20.6
4.Kreigs BrīnsIRLCitroën DS3 WRC+3:47.3
5.Danijs SordoSPAHyundai i20 Coupe WRC+4:03.2
6.Elfins EvanssGBRFord Fiesta WRC '17+7:27.2
7.Andreass MikelsensNORŠkoda Fabia R5+9:15.2
8.Jans KopeckisCZEŠkoda Fabia R5+12:34.4
9.Braiens BufjēFRAFord Fiesta R5+14:41.9
10.Pontuss TidemandsSWEŠkoda Fabia R5+14:59.3