Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mikelsens neatrod vietu rūpnīcas komandā un jauno sezonu sāks ar ''Škoda Fabia R5''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Mikelsens neatrod vietu rūpnīcas komandā un jauno sezonu sāks ar ''Škoda Fabia R5''
Andreass Mikelsens
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules rallija čempionāta (WRC) Austrālijas posma uzvarētājs Andreas Mikelsens jauno 2017.gada rallija sezonu sāks ar ralliju Montekarlo. Šajā rallijā norvēģu sportists trasē dosies ar ''Škoda Fabia R5'' automašīnu.

Pēc ''Volkswagen Motorsport'' komandas paziņojuma pamest WRC bez darba palika trīs VW komandas braucēji. Ja Sebastjans Ožjē (''M-Sport'') un Jari-Mati Latvala (''Toyota'') atrada sev komandu nākamajai sezonai, tad Mikelsenam tas nav izdevies.

Norvēģu rallija braucējs Andreas Mikelsens, kurš WRC kopvērtējumā šogad ieņēma trešo vietu, šodien paziņoja, ka jauno sezonu viņš sāks ar Montekarlo WRC ralliju. Sportists šo ralliju veiks ar ''Skoda Motorsport'' komandas ''Škoda Fabia R5''. Tieši šīs vienības sastāvā 27 gadus vecais Mikelsens sāka savu starptautisko karjeru.

''Kad ''Volkswagen'' paziņoja, ka tas aiziet no WRC čempionāta, visas vietas rūpnīcu komandās bija aizņemtas. Šobrīd mana 2017.gada sezona būs saistīta ar to, lai es būtu rallija apritē un lai spētu atrast sev pareizo komandu, ar kuru varētu cīnīties par čempiontitulu 2018.gadā. Šobrīd mēs nezinām, ko gaidāmā sezona atnesīs, taču mēs noteikti darīsim visu iespējamo, lai brauktu pēc iespējas vairāk,'' saka Andreas Mikelsens.

''Ir sirreāla sajūta, ka Mikelsens ir bez komandas,'' saka sportista menedžeris Eriks Veibijs. ''Mēs šobrīd runājam par sportistu, kurš Austrālijas WRC rallijā pārspēja pasaules čempionu un kurš izcīnīja trešo vietu WRC čempionātā. Mūsu mērķis bija, lai Mikelsens 2017.gadā kļūtu par pasaules čempionu. Mēs ticam, ka viņš kļūs par čempionu, taču šobrīd šis plāns ir jāatliek uz 2018.gadu.''

Izmantotie resursi:
Andreas Mikkelsen – Professional Rally Driver