Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Seškārtējais WRC čempions Ožjē pagarina līgumu ar ''Toyota'' uz vēl vienu sezonu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Seškārtējais WRC čempions Ožjē pagarina līgumu ar ''Toyota'' uz vēl vienu sezonu
Sebastjans Ožjē. Foto: Sophie Graillon

Franču rallija braucējs Sebastjans Ožjē piektdien paziņojis, ka viņš uz vēl vienu sezonu pagarina līgumu ar ''Toyota Gazoo Racing'' rallija komandu.

Pagājušajā gadā Ožjē startēja ''Citroen Racing'' komandā, taču pēc tam, kad ''Citroen'' paziņoja, ka tā pamet WRC, Ožjē pievienojās ''Toyota Gazoo Racing'' rallija komandai. Toreiz Ožjē paziņoja, ka šis ir viņa pēdējais gads WRC.

Taču kārtis izjauca koronavīruss. Pēc tam, kad vairāki posmi tika atcelti, Ožjē sezonas vidū paziņoja, ka viņš WRC varētu palikt arī 2021.gada sezonā.

''Jā, ideja pēc šīs sezonas noslēgt WRC karjeru ir manā galvā, bet nebiju gaidījis, ka šī sezona izvērtīsies tā, kā tā ir izvērtusies tagad. Redzēsim, kas notiks šogad, bet, ja sezona būs saīsināta uz pusi vai tamlīdzīgi, tad varētu apsvērt ideju aizvadīt vēl vienu sezonu WRC čempionātā. Varbūt to laiku, ko tagad pavadu mājās, varēšu atlicināt vēl vienai sezonai WRC,'' tā vasarā teica seškārtējais WRC čempions Sebastjans Ožjē.

Šogad WRC no sākotnēji plānotajiem 14 posmiem ir aizvadīti tikai seši posmi, un tieši tas Ožjē lika pieņemt lēmumu palikt WRC uz vēl vienu sezonu. Piektdien Ožjē, kurš šajā sezonā ar ''Toyota'' pagaidām izcīnījis tikai vienu uzvaru, atklāja, ka viņš nolēmis vēl vienu sezonu startēt WRC ''Toyota Gazoo Racing'' rallija komandas sastāvā.

Pirms sezonas noslēdzošā posma, kas decembra sākumā notiks Moncā, Ožjē kopvērtējumā ieņem otro vietu, 14 punktus zaudējot Elfinam Evansam.

Izmantotie resursi:
WRC.com® | FIA World Rally Championship |...