Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"M-Sport" boss: "Nevienam neesmu devis tik daudz iespēju kā Tanakam"

Juris Grīns
Juris Grīns

"M-Sport" boss: "Nevienam neesmu devis tik daudz iespēju kā Tanakam"
Ots Tanaks
Foto: AFP/Scanpix

Britu komandas "M-Sport" vadītājs Malkolms Vilsons atzīst, ka viņam ir smagi noskatīties uz autosportista Ota Tanaka pievienošanos "Toyota" rūpnīcas nometnei un atzīst, ka nevienam pilotam viņš nav devis tik daudz iespēju kā igaunim.

Šonedēļ tika paziņots, ka 2018. gada sezonā Tanaks pasaules rallija čempionātā pārstāvēs "Toyota Gazoo Racing" vienību. Iepriekš viņš daudzas sezonas bija "M-Sport" paspārnē, kas sportistu kā attīstības programmas pilotu nolīga jau 2009. gadā.

"No Ota atvadamies ar smagu sirdi," atzīst Vilsons. "Viņš spēlējis nozīmīgu lomu mūsu šī gada panākumos. Nevienam citam pilotam neesmu tā uzticējies un nevienam neesmu devis tik daudzas iespējas, bet es jau pašā sākumā ieraudzīju viņa potenciālu. Viņš vienmēr ir bijis ātrs. Jau toreiz, kad viņš pirmo reizi nonāca manā uzmanības lokā, nebija šaubu par viņa ātrumu, bet pēdējās sezonās viņš sevi attīstījis pilnībā - kļuvis par sacīkšu uzvarētāju un pretendentu uz titulu."

"M-Sport" komandas sastāvā WRC klasē Tanaks debitēja 2011. gada sezonas pēdējā posmā, finišējot sestajā vietā. 2012. gadā viņš izcīnīja pirmo pjedestālu, bet pirmās divas uzvaras sportists guva šogad un divus posmus pirms sezonas beigām ir otrajā vietā kopvērtējumā, ar teorētiskām izredzēm kļūt par 2017. gada pasaules čempionu.

"Laiks Otam doties jaunās ganībās, un mēs vēlam viņam visu to labāko nākotnē," saka Vilsons. "Līdz tam jāaizvada vēl divi svarīgi posmi un es zinu, ka Ots ar stūrmani darīs visu iespējamo, lai sasniegtu "M-Sport" ģimenei iespējami augstākus rezultātus."

2017. gada priekšpēdējais WRC posms notiks nākamās nedēļas nogalē Velsā.

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...

  +2 [+] [-]

, 2017-10-20 09:16, pirms 7 gadiem
Taisnība Wilsonam, atkārtotās iespējas viņš ir devis daudz Tanakam.. Bet nu vismaz Tanaks arī nav parādā palicis, titulu atvedis būs Wilsonam. Njā, šoreiz piķis nospēlēja lomu, ko arī var saprast tomēr, kuram ta negribas nopelnīt. MSport sanāk kā tāda akademija lielajām rūpnīcu komandām, izaudzināts Hirvonens(nedaudz ari gan viņš uzspīdēja ar Subaru), Latvala, savāca no Citroen izmesto Noivilu un gada laikā Niovils kļuva par tirgus produktu, tagad Tanaks. Ostbergs jau Adapta komandā pirms tam labi brauca, tad Msportā un tad tik Citroen viņu savaņģoja. Vai Tanaks cinīsies Toyotā par titulu, nu nezinu-domāju ka nakamgad īsti nē. Tagad lielākā intriga ir ko darīs Ogier. Visi gaida Ford Performence lēmumu, situaciju sarežģī ka 1.decembrī mainās lielais boss Amerikā. Viena vieta Msportā atbrivojusies, visticamāk Suninenam, vai arī Pontusam, varbut abiem, bet iespejams par personīgo piķi vai sponsoru