Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks: "Vācijas WRC rallijā bija ļoti sarežģīti ne tikai pierakstīt ceļu, bet arī pa to braukt"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sesks: "Vācijas WRC rallijā bija ļoti sarežģīti ne tikai pierakstīt ceļu, bet arī pa to braukt"
Sesks/Francis
Foto: FIA ERC

No 16. līdz 19. augustam Vācijā notika Pasaules rallija čempionāta (WRC) posms un tajā debiju piedzīvoja arī latviešu, liepājnieku, ekipāža - Mārtiņš Sesks/Renārs Francis. “LMT Autosporta Akadēmijas” rallija ekipāža finišā ierindojās piektajā vietā RC4 klasē, lai arī tehnisku iemeslu dēļ četrus no 18 ātrumposmiem neveica, savukārt sešos izcīnīja uzvaras.

Lai arī M.Seska/R.Franča ekipāža pirmajā dienā izstājās no sacīkstēm, sestdien tomēr atgriezās trasē, protams, vairs kopvērtējumā nepretendējot uz TOP3 vietām RC4 klases kopvērtējumā.

Sestdien tika veikti astoņi ātrumposmi, ja dienas sākums bija saspringts, tad dienas otrajā pusē ekipāža pierādīja, ka ir ātri un pēdējos trīs ātrumposmus uzvarēja RC4 klasē. Svētdien trīs ātrumposmi, kuros ekipāža bija atguvusi pārliecību, attīstīja ātrumu un bija precīzi – uzvara visos ātrumposmos, konkurentiem iepaliekot gandrīz par minūti.

Mārtiņš Sesks, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas pilots: “Mēs esam to paveikuši, finišējuši un tas ir galvenais. Pasaules čempionāts nav tikai nosaukums – ļoti daudz lietas, kurām jāpievērš uzmanība un kuras nav tik vienkārši izpildīt ar pirmo reizi. Tiešām, bija ļoti sarežģīti ne tikai pierakstīt ceļu, bet arī pa to braukt. Lielā ātrumā ir jāpieņem vēl dažādi sīki, bet nozīmīgi lēmumi, jo šis rallijs nenotiek tikai pēc stenogrammas. Ir ļoti daudz riskantu brīžu, kur pašam jāuzņemas atbildība. Smagas mācības mijās ar prieka mirkļiem par uzvarētiem ātrumposmiem, mēs esam daudz iemācījušies.”

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija
LMT Autosporta akadēmija

     [+] [-]

, 2018-08-20 11:44, pirms 6 gadiem
Līmenis laikam galīgi švaks, ja 3 sekundes uz km lēnāk brauca citi džeki pēdējos dopus