Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC līderis Noivils izstājas, Tanaks nostiprinās Vācijas posma vadībā

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC līderis Noivils izstājas, Tanaks nostiprinās Vācijas posma vadībā
Ots Tanaks
Foto: EPA/Scanpix

Sestdien Vācijas rallijā līderpozīciju izdevās noturēt igauņu pilota Ota Tanaka ekipāžai, kam pirms noslēdzošās sacensību dienas ir 21 sekundes pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem. Tikmēr izstāšanos piedzīvojis Tjerī Noivils, kurš pirms šī posma bija līderis pasaules rallija čempionātā.

“M-Sport” komandas pilots Tanaks dienu sāka ar nepilnu sešu sekunžu pārsvaru pār “Citroen” pārstāvi Andreasu Mikelsenu, taču pakāpeniski turpināja to audzēt. Mikelsenam sarežģītie ātrumposmi padevās grūtāk, sportists arī pamanījās saslīdēt, bet pēcpusdienā Tanaks jau brauca piesardzīgāk, kā rezultātā dienas izskaņā viņa pārsvars pār norvēģi ir 21 sekunde.

Jau dienas pirmajā ātrumposmā izstājās “Hyundai” vienības pārstāvis Noivils, kurš pirms Vācijas rallija bija līderis sezonas kopvērtējumā. Sportists finišēja ar bojātu aizmugurējo piekari, kā rezultātā turpināt cīņu nebija iespējams. Pirms tam viņš rallijā ieņēma trešo pozīciju.

Tagad uz trešo vietu pacēlies Sebastjēns Ožjē no “M-Sport” vienības, un viņš visticamāk atgūs pirmo pozīciju čempionātā, ja vien svētdien neatgadīsies kāda neveiksme. Francūzis arī saglabā nelielas izredzes uz uzvaru vai otro vietu, jo no vadībā esošā Tanaka atpaliek nepilnu pusminūti, bet Mikelsenam zaudē vien astoņas sekundes.

Par ceturto/piekto vietu cīnās Elfins Evanss (“M-Sport”) un Juho Hanninens (“Toyota”), kuri no pirmā trijnieka atpaliek ievērojami, bet pašu starpā šobrīd tikai četras sekundes. Vēl pēc 14 sekundēm seko Kreigs Brīns (“Citroen”).

Svētdien Vācijas rallijā jāaizvada vēl četri ātrumposmi.

Vācijas rallija rezultāti pēc 17. ātrumposma

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Ots TanaksFord Fiesta WRC ’172:31:32.2
2.Andreass MikelsensCitroën C3 WRC+21.4
3.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC ’17+29.6
4.Elfins EvanssFord Fiesta WRC ’17+1:48.3
5.Juho HanninensToyota Yaris WRC+1:52.5
6.Kreigs BrīnsCitroën C3 WRC+2:06.7
7.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+4:04.9
8.Heidens PadonsHyundai i20 Coupe WRC+4:31.3
9.Eriks KamilliFord Fiesta R5+8:41.9
10.Armins KremersFord Fiesta WRC ’17+8:54.5

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati