Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grjazins pēdējā ātrumposmā Talsos uzveic Rovanperu un izcīna uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Grjazins pēdējā ātrumposmā Talsos uzveic Rovanperu un izcīna uzvaru
Kalle Rovanpera
Foto: Go4speed.lv

Dramatiska cīņa norisinājusies Latvijas rallija čempionāta trešajā posmā "Rally Talsi", vien pēdējā ātrumposmā uz pirmo vietu paceļoties Nikolajam Grjazinam, kurš finišā tuvāko sekotāju Kalli Rovanperu apsteidza par 0.7 sekundēm.

Nikolajs Grjazins un Jaroslavs Fjodorovs ("Škoda Fabia R5") bija līderi pēc pirmajiem trim ātrumposmiem, kas notika piektdien, bet tobrīd Kalle Rovanpera ar Risto Pietilainenu ("Škoda Fabia R5") zaudēja vien nedaudz vairāk par divām sekundēm. Sestdien cīņa Talsos un apkaimē turpinājās ar deviņiem ātrumposmiem.

Pirmajos divos no tiem ātrākais bija Rovanpera, pārņemot vadību kopvērtējumā, kamēr Grjazins tobrīd atpalika jau desmit sekundes. Tomēr tieši viņš spēja uzvarēt nākamajos piecos "dopos" pēc kārtas, rezultātā pirms abiem noslēdzošajiem ātrumposmiem, kas notika Talsu pilsētas ielās, bija pietuvojies Rovanperam līdz 0.03 sekunžu atstatumam.

Pirmajā no šiem ātrumposmiem ātrāks izrādījās Rovanpera, bet pēdējā ātrumposmā uzvarēja Grjazins, reizē pakāpjoties uz pirmo pozīciju arī rallija kopvērtējumā. Finišā Grjazins uzvarēja ar nieka 0.74 sekundes.

Trešajā vietā ralliju pabeidza Vaidots Žala un Augusts Žala ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"), savukārt no latviešiem ātrākie bija Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins ("Mitsubishi Lancer Evo IX RS"), kuri finišā ieņēma ceturto vietu. No latviešu sportistiem pirmajā desmitniekā iekļuva arī Jānis Berķis un Edgars Čerpojus ("Ford Fiesta R5"), kuriem septītā vieta, un Guntis Lielkājis ar Ivaru Grošu ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), kuri desmitie.

Izstāšanos septītajā ātrumposmā piedzīvoja Jānis Vorobjovs un Ivo Pūķis ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kuri pirms tam bija atkrituši uz devīto pozīciju. Tāpat jau šīs dienas sākumā izstājās Deivids Jociuss un Donats Zvicevičs ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), kuri pēc pirmās sacīkšu dienas bija trešie. Šodien uz starta neizgāja Mārtiņš Sesks un Andris Mālnieks ("Peugeot 208 R2"), jo pilots nokļuva slimnīcā vēdera vīrusa dēļ.

"Rally Talsi" rezultāts

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Nikolajs GrjazinsŠkoda Fabia R51:03:03.18
2.Kalle RovanperaŠkoda Fabia R5+0.74
3.Vaidots ŽalaMitsubishi Lancer Evo VIII+1:43.02
4.Ralfs SirmacisMitsubishi Lancer Evo IX RS+1:58.09
5.Filips NivetteMitsubishi Mirage+2:02.52
6.Giedrs NotkussMitsubishi Lancer Evo IX+2:29.30
7.Jānis BerķisFord Fiesta R5+3:23.56
8.Ranno BundsenMitsubishi Lancer Evo VIII+3:23.60
9.Benedikts VanagsŠkoda Fabia R5+3:53.62
10.Guntis LielkājisMitsubishi Lancer Evo IX+4:01.10