Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Juglā un Mežciemā risināsies nakts autorallijs "Maldugunis 2015"

Juglā un Mežciemā risināsies nakts autorallijs "Maldugunis 2015"
Klasisko auto rallijs
Foto: Pony&Smith

Šo sestdien, 23. maijā Latvijas Antīko automobiļu kluba "Youngtimer Rally" sekcija organizē pasākumu "Maldugunis 2015", kas būs klasisko spēkratu nakts regularitātes rallijs pa Mežciemu un Juglu.

Pasākuma kopējā distance paredzēta ap 25km pa dažāda seguma ceļiem gan slēgtos posmos, gan iekļaujoties kopējā satiksmē.

Dalībniekiem pirms pasākuma tiks izdalītas leģendas ar attālumiem un vidējiem ātrumiem, bet pašiem būs jārēķina ideālais laiks. Galvenais uzdevums – pēc iespējas precīzāk veikt kopējo distanci, iekļaujoties noteiktajā laikā. Soda sekundes tiek piešķirtas par katru sekundi pirms vai pēc ideālā laika.

Pasākuma starts paredzēts plkst. 22.00.

Visas automašīnas, kas startēs regularitātes rallija sacensībās, atbilst vēsturisko automobiļu statusam vai Latvijas Antīko automobiļu kluba "Youngtimer" noteikumiem. Dalībnieku sarakstā pašlaik atrodami 24 spēkrati.

Senākais no tiem ir 1968. gada "Chevrolet Corvair", ar ko startēs igauņu ekipāža Andress Toniste/Marge Arro. Savukārt jaunākais būs 1992. gada "SAAB 900S Convertible". Uz starta izies arī tādi klasiskie spēkrati kā "Porsche 944", "BMW Alpina B6", "Alfa Romeo GTV" un citas.

Automašīnas startēs sestdien, 23.maijā plkst. 22:15 S. Eizenšteina ielā 2. Dalībnieki startēs atbilstoši starta sarakstam, kas tiks publicēts tajā pašā dienā plkst. 12:00. Starta intervāls starp visām ekipāžām visā regularitātes rallija gaitā būs 1 minūte.

Izmantotie resursi:
Youngtimer Rally | Viss par Youngtimer Rally


Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!
Sebastjēns Ožjē. Foto: Martin Hlinka

Uz WRC posmu Horvātijā trasē atgriezīsies Ožjē un Mikelsens

Ir publicēts pasaules rallija čempionāta ceturtā posma "Rally Croatia" dalībnieku saraksts, kurā atrodamas 68 ekipāžas. Pēc divu posmu izlaišanas uz starta atkal izies Sebastjēns Ožjē un Andreass Mikelsens.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.