Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mikelsens tuvu līgumam ar "Hyundai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mikelsens tuvu līgumam ar "Hyundai"
Foto: AFP/Scanpix

2016. gada trešās vietas ieguvējs pasaules rallija čempionātā Andreass Mikelsens piektdien aizvadīs testus "Hyundai" sastāvā, ar mērķi pievienoties šai komandai sākot ar posmu Portugālē.

Iepriekšējās sezonās norvēģis startēja "Volkswagen" vienības rindās, pēdējos trīs gadus pēc kārtas pasaules čempionātu noslēdzot trešajā vietā. Pērn viņš arī uzvarēja posmos Polijā un Austrālijā, tomēr, kad "Volkswagen" komanda paziņoja par aiziešanu, vietu citā WRC klases vienībā neatrada.

Mikelsena menedžments pēdējos mēnešos veicis pārrunas ar "Toyota", "Hyundai" un "Citroen" komandām, bet jau nākamajā nedēļā sportists beidzot parakstīs līgumu, vēsta portāls "motorsport.com".

Šis pats avots pagājušajā nedēļā vēstīja, ka Mikelsens visticamāk pievienosies "Toyota" sastāvam, kur nomainīs neveiksmīgi startējošo Juho Hanninenu. Iespējams, tas tā arī notiktu, ja vien "Hyundai" nepiekristu dot iespēju Mikelsenam aizvadīt testus ar jauno "i20 WRC" modeli. Izmēģinājumu braucieni paredzēti šo piektdien Portugālē.

Tas, ka "Hyundai" ļāvusi veikt testus, daudziem ir pārsteigums, jo komandā šobrīd jau startē trīs regulārie piloti Tjerī Noivils, Danijs Sordo un Heidens Padons, kuriem ir līgumi līdz 2018. gada WRC sezonas beigām. Iespējams, "Hyundai" komanda pieņēmusi lēmumu turpmāk visos posmos startēt ar četrām mašīnām.

Šogad Mikelsens pasaules čempionātā aizvadījis divus posmus, Montekarlo un Korsikas rallijos pārstāvot "Škoda" rūpnīcas komandu WRC2 klasē. Abās sacīkstēs Mikelsenam izdevās uzvarēt.

Izmantotie resursi:
Autosport