Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Gatavojoties Eiropas rallija čempionāta 1.posmam, pilots piedzīvo smagu avāriju

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Gatavojoties Eiropas rallija čempionāta 1.posmam, pilots piedzīvo smagu avāriju
Auto pēc avārijas
Foto: FIA ERC

Austrijas rallija braucējs Rolands Stengs, gatavojoties Eiropas rallija čempionāta pirmajam posmam, kas notiks Azoru salās, piedzīvojis smagu avāriju.

Neveiksmīgi jaunā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezona sākusies Austrijas rallija braucējam Rolandam Stengam. Pilots, kurš šogad otro sezonu startēs ''ERC Junior U27'' klasē, gatavojoties sezonas pirmajam ERČ posmam, Azoru salās aizvadīja treniņus, taču tajos tika piedzīvota visai smaga avārija. Par laimi, ekipāža necieta, bet auto pēc kūleņošanas bija cietis visai daudz.

''Iebraucu dziļā špūrē, pēc kā auto sāka braukt uz diviem riteņiem. Pēc tam ieskrējām sienā un sākām kūleņot. Nezinu, cik reizes kūleņojām – varbūt reizes desmit. Auto pēc kūleņošanas apstājās 200 metrus no ceļa. Visapkārt bija izmētās detaļas,'' stāsta Rolands Stengs.

Pilots atklāja, ka, lai arī komandai līdzi ir rezerves ''Opel ADAM R2'' auto, šobrīd vēl nav zināms, vai austrietis izies uz starta gaidāmajā rallijā. ''Mums ir līdzi rezerves auto, bet mums ir jāpārbauda, vai varēsim startēt. Mehāniķi darīs visu iespējamo, lai mēs varētu startēt,'' tā Stengs, kurš Azoru salu rallijā vēl līdz šim nav startējis.

Pagājušajā gadā 24 gadus vecais pilots ''Rally Liepāja'' ERC Junior U27 klasē izcīnīja 4.vietu, uzvarētājam Tomam Kristensonam zaudējot astoņas minūtes un 20 sekundes.

Izmantotie resursi:
Homepage - FIA ERC | European Rally Championship
Sākums - Go4speed