Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Solberga komanda prezentē jauno rallijkrosa mašīnu

Juris Grīns
Juris Grīns

Solberga komanda prezentē jauno rallijkrosa mašīnu
Jaunais "Volkswagen Polo R Supercar" rallijkrosa auto
Foto: PSRX Volkswagen Sweden

Petera Solberga komanda “PSRX Volkswagen Sweden” šodien oficiāli prezentēja 2018. gada sacīkšu auto, kas tiks izmantots pasaules rallijkrosa čempionāta (“World RX”) posmos. Arī šosezon vienību tehniski un finansiāli atbalstīs “Volkswagen” rūpnīca.

Lai gan 2017. gada pasaules čempions Johans Kristofersons jau bija iekļauts Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) iepriekš publiskotajā oficiālajā dalībnieku sarakstā, šodien oficiāli tika apstiprināts, ka zviedrs turpinās startēt “PSRX Volkswagen Sweden” sastāvā. Viņa pārinieks joprojām būs komandas izveidotājs Solbergs.

“Šoziem esmu daudz trenējies, arī piedalījies pasaules rallija čempionāta posmā ar “Škoda Fabia R5″ auto, tomēr nekas nelīdzinās sajūtai braukt ar ” Volkswagen Polo R Supercar”,” atzīst Kristofersons. “Kad sākām testus, es mašīnā savā nodabā smaidīju. Esmu lielā sajūsmā par sezonas tuvošanos un iespēju aizstāvēt savu titulu.”

Jaunais “Supercar” klases sacīkšu auto būvēts “Volkswagen Motorsport” rūpnīca Hannoverē, Vācijā un pirmo reizi jau bija redzams trasē, kad piedalījās oficiālajos testos Beļģijā un Francijā. Tomēr tikai tagad tas prezentēts tādā krāsojumā, kāds tiks izmantots “World RX” sacīkstēs.

Komanda informē, ka “Volkswagen Polo R” sacīkšu mašīnai ir 20 procenti jaunu detaļu, kas ietver uzlabotu aerodinamiku. Vislabāk pamanāms no iepriekšējā modeļa “Volkswagen Polo GTI” atšķirīgais aizmugurējais antispārns un dzesēšanas sistēmas risinājumi mašīnas priekšējā daļā.

“Pagājušajā gadā partnerattiecības ar “Volkswagen Sweden” un “Volkswagen Motorsport” uzsākām ļoti vēlu, bet izdevās gūt lielus panākumus,” saka Solbergs. “Tagad mūsu darbs ir turpināt sasniegumus uz šo panākumu pamata. Tas nebūs viegli. Vienmēr ir jūtams spiediens. Arī es pats sev uzlieku lielāku spiedienu par visiem, un mans sapnis šogad ir atkal cīnīties par titulu.”

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati