Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Lukjaņuks ar jauna dizaina auto mērķē uz Eiropas čempiona titulu

Lukjaņuks ar jauna dizaina auto mērķē uz Eiropas čempiona titulu
Lukjaņuka mašīnas 2017. gada krāsojums

Aleksejs Lukjaņuks ir apņēmības pilns kļūt par pirmo Krievijas pārstāvi, kurš uzvarējis FIA Eiropas rallija čempionātā (ERC). Jau vēstīts, ka 2017. gadā visu uzmanību sportists veltīs dalībai ERC, nevis pasaules rallija čempionātā, kā vienubrīd plānoja, bet tagad Lukjaņuks atrādījis arī sava auto jauno dizainu.

Lukjaņuks sākotnēji bija plānojis pievienoties vairākiem bijušajiem ERC braucējiem, kuri šobrīd startē pasaules rallija čempionātā, tomēr nule ieviestās izmaiņas plānos nozīmē, ka viņš mēneša beigās piedalīsies “Azores Airlines Rallye”, pēc tam turpinot cīņu par čempiona titulu senākajā starptautiskajā rallija čempionātā.

“Atkal startēsim ERC un cīnīsimies par uzvarām,” stāsta Lukjaņuks. “Gada sākumā mēs izmēģinājām pasaules čempionātu, taču tie plāni bija balstīti uz sponsoru prasībām un vēlmēm. Diemžēl mums neizdevās tās realizēt, taču izdevās nobraukt vienu WRC2 posmu un tagad esam pieņēmuši lēmumu startēt ERC, jo te ir zemākas izmaksas. Redzot dalībnieku sarakstu, ir skaidrs, ka cīņa par čempiona titulu šeit būs ļoti nopietna. Esam sākuši gatavošanos pirmajam posmam, šobrīd aizvadām stenogrammas treniņus, pētām video materiālus un ar nepacietību gaidām sezonas sākumu.”

Lukjaņuks, kurš turpinās sadarboties ar stūrmani Alekseju Arnautovu, arī šogad startēs ar “H-Racing” sagatavotu “Ford Fiesta R5”, taču jau ar citu dizainu.

“Pirmajos divos posmos startēsim sev neierastās krāsās – kā sponsoru esam ieguvuši “Rosgosstrakh” (RGS), taču turpinām arī savu ilgtermiņa sadarbību ar Borisu Ziminu, un tieši viņa atbalsts dod mums iespēju sacensties šajā līmenī,” skaidro 36 gadus vecais pilots, kurš pagājušā gada ERC kopvērtējumā piekāpās Kajetanam Kajetanovičam.

ERC koordinators Žans-Batiste Lē: “Aleksejs ir plaši pazīstams kā viens no ātrākajiem un skatāmākajiem rallija braucējiem, un būs lieliski viņu atkal redzēt Eiropas čempionātā. Lai gan viens no ERC pamatuzdevumiem ir sagatavot nākamos pasaules čempionāta dalībniekus, Alekseja dalība čempionātā jaunajiem talantiem “ERC Junior Under 28″ čempionātā dos fantastisku atskaites punktu. Šajā sezonā mēs sagaidām daudzas aizraujošas cīņas.”

Jau vēstīts, ka Eiropas rallija čempionāts startēs ar posmu Azoru salās, kas notiks no 30. marta līdz 1. aprīlim.

Izmantotie resursi:
RALLY LIEPAJA


, 2017-03-20 18:12, pirms 7 gadiem
Kas ar Sirmaci, kādi plāni šai sezonai?
, 2017-03-20 19:04, pirms 7 gadiem
Brauks pilnu ERČ sezonu ar SkoduR5
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
4

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.
Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.