Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs turpmāk startēs rallijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Nitišs turpmāk startēs rallijā
Andris Mālnieks un Reinis Nitišs. Foto: Renārs Koris

Divkārtējais Eiropas čempions rallijkrosā Reinis Nitišs pieņēmis lēmumu tuvākajā nākotnē koncentrēties uz autorallija karjeru, lai 2021. gadā piedalītos pasaules rallija čempionāta junioru ieskaitē.

Nitišs teju dekādi ir startējis rallijkrosā, izcīnot divus Eiropas čempiona titulus - 2013. gadā priekšpiedziņas "Super1600" klasē un 2018. gadā pilnpiedziņas "Supercar" klasē. Viņš astoņas reizes kāpis uz goda pjedestāla kādā no pasaules čempionāta posmiem un 2014. gadā sasniedzis trešo vietu sezonas kopvērtējumā, joprojām esot vēsturē jaunākais pasaules čempionāta posma uzvarētājs. Jau iepriekš Nitišs treniņu programmas ietvaros startējis vairākos rallijos Latvijā un Igaunijā, kur, neskatoties uz mazo pieredzi šajā autosporta disciplīnā, un sacenšoties ar reģiona ātrākajiem pilotiem, demonstrējis konkurētspējīgu sniegumu.

“Aizvadītie mēneši bijuši ļoti spraigi. Sākot ar lēmuma pieņemšanu, plānu veidošanu, atbalstītāju piesaisti, komandas formēšanu un beidzot ar rallija auto iegādi un treniņiem. Tas viss ir rezultējies ar lielām, un, protams, daudziem arī negaidītām, pārmaiņām manā autosportista karjerā. Rallijkross ir ļoti azartisks un spraigs sporta veids. Tomēr, lai arī pērnā sezona pierādīja, ka varu būt starp ātrākajiem, nepieciešamais līdzfinansējums startiem pasaules čempionātā ir pārāk liels, lai varētu veikt pilnu sezonu augstākā līmeņa komandā," izsakās Nitišs. “Tādēļ pieņēmu lēmumu par jaunu izaicinājumu, kur varam braukt pilnu sezonu, uzstādīt augstus mērķus un cīnīties par tiem.”

2020. gadā Nitišs kopā ar pieredzējušo rallija stūrmani Andri Mālnieku startēs ar priekšpiedziņas "Ford Fiesta R2" auto un plāno attīstīt pilota rallija iemaņas, vienlaikus cīnoties par čempiona tituliem Latvijas, Igaunijas un Baltijas rallija čempionātos. Iespēju robežās ekipāža plāno arī piedalīties rallijos ārpus Baltijas reģiona, lai gūtu pieredzi vēl nezināmos sportiskajos apstākļos. “Ļoti labi apzinos, ka mana līdzšinējā pieredze rallijā ir salīdzinoši neliela un būšu iedzinēja lomā pret jauniešiem, kuri šajā disciplīnā startē jau vairākus gadus. Tieši tādēļ šo pirmo gadu kopā ar Andri Mālnieku aizvadīsim apgūstot sportu, braucot daudz treniņus, un nemitīgi strādājot pie prasmju attīstības. Tas gan nemaina uzstādījumu – jau šogad cīnīties par čempiona tituliem Baltijā,” saka braucējs.

2021. gadā Nitiša un Mālnieka ekipāža plāno izmantot Baltijas rallijos uzkrāto pieredzi, lai veiktu pilnu sezonu pasaules rallija čempionātā junioriem (JWRC). Attīstības procesā sportisti strādās arī ar pieredzējušiem treneriem un mentoriem – Matīasu Ekstromu un Māri Neikšānu. “Dažu pēdējo gadu laikā Reinis sevi ir pierādījis rallijkrosā un viņam ir gan talants, gan ātrums. Ticu, ka viņam ir arī nepieciešamā inteliģence un izpratne par sportu, lai kļūtu par izcilu rallija pilotu,” saka kādreizējais pasaules čempions rallijkrosā un divkārtējs DTM čempions Ekstroms.

“Ar Reini jau esam aizvadījuši vairākus rallijus un treniņus un šī sadarbība allaž bijusi profesionāla un patīkama. Mums ir uzstādīti augsti mērķi un mēs zinām, ka to sasniegšana nenāksies viegli, taču esam gatavi strādāt,” stāsta ekipāžas stūrmanis Mālnieks. “Rallijkrosā liela daļa no snieguma ir tieši braucēja rokās, taču rallijā rezultāts ir atkarīgs no mūsu abu sadarbības – stenogrammas sastādīšana un dzirdēšana būs lielākie izaicinājumi šī jaunā posma sākumā, un tās ir lietas, kur es varu palīdzēt ar savu bagātīgo pieredzi.”

     [+] [-]

, 2020-01-20 09:37, pirms 4 gadiem
Bravo !!!

  +1 [+] [-]

, 2020-01-20 09:54, pirms 4 gadiem
Neliels pārsteigums

  -1 [+] [-]

, 2020-01-20 10:31, pirms 4 gadiem
pa vecaku naudu lai jau pastarte

  +3 [+] [-]

, 2020-01-20 12:36, pirms 4 gadiem
Līdzšinējos rallijos sniegums bijis +/- viduvējs. Varbūt specializēšanās šajā disciplīnā un liels treniņu apjoms ļaus kļūt konkurētspējīgam (augstākajā līmenī). Lai izdodas!

  +2 [+] [-]

, 2020-01-20 12:51, pirms 4 gadiem
Varēs labi ar Sesku salīdzināt, cik daudz ir jānoķer, lai būtu konkurētspējīgs cīnīties par pirmajām vietām. Priecē, ka ir arī ambīcijas pievienoties JWRC, lai jau izdodas!

  -3 [+] [-]

, 2020-01-20 12:52, pirms 4 gadiem
Paps naudu piegriezis? Vai tieši otrādi? Man gan šķiet, ka rallijs varētu būt lētāks viņam.

  -3 [+] [-]

, 2020-01-20 13:10, pirms 4 gadiem
Véja grábslis!

     [+] [-]

, 2020-01-20 13:39, pirms 4 gadiem
mx3 rakstīja: Varēs labi ar Sesku salīdzināt, cik daudz ir jānoķer, lai būtu konkurētspējīgs cīnīties par pirmajām vietām. Priecē, ka ir arī ambīcijas pievienoties JWRC, lai jau izdodas!
Varēs gan,jo Sesks diezgan nopietni šogad trenējas ... plus atpakaļ vecais štūrmanis ar ko vislabāk arī varēja pabraukt.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-20 13:53, pirms 4 gadiem
Lai jau izdodas bet man, kā rallijkrosa skatītājam, žēl.

     [+] [-]

, 2020-01-20 14:00, pirms 4 gadiem
sveiks rakstīja: Lai jau izdodas bet man, kā rallijkrosa skatītājam, žēl.
man ar

     [+] [-]

, 2020-01-20 14:37, pirms 4 gadiem
Principā, plāns foršam tusiņam 2 gadu garumā
Vai būs nazis rallijā ? Varbūt, Latvijas līmenī, bet citur jau mazliet par vēlu, ne tas vecums; Vai Reinis ir baigais talants? Varbūt bija, bet tad pat Amtiergonkās bij jārauj pa priekšu, kā savā laikā Kārkliņš, vai Neikšāni...
Bet tā jau forši, būs par ko painteresēties