Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

SRT komandas pilots Grjazins izcīna pārliecinošu uzvaru Norvēģijas rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

SRT komandas pilots Grjazins izcīna pārliecinošu uzvaru Norvēģijas rallijā
Nikolajs Grjazins
Foto: Åsmund Vik

Par Norvēģijas rallija čempionāta ''Sigdalsrally'' uzvarētāju sestdien tika kronēts SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins
(''Škoda Fabia R5''), kurš bija pārliecinoši ātrākais visa rallija garumā.

Uz starta Norvēģijas rallija čempionāta 1.posmā stājās gandrīz 90 ekipāžas, kurām kopā bija jāveic astoņi ātrumposmi ar kopējo garumu 92 kilometri.

Šo posmu vairāki vadošie norvēģu braucēji izmantoja kā treniņu pirms Zviedrijas WRC rallija, tāpēc uz starta varēja redzēt tādus braucējus kā Henings Solbergs (''Škoda Fabia R5''), Mads Ostbergs (''Subaru Impreza WRX STi''), Ole-Kristians Veibijs (''Volkswagen Polo GTI R5''), Anders Grondāls (''Ford Fiesta R5'') u.c. Starp visiem braucējiem otro reizi šajā rallijā startēja arī Nikolajs Grjazins (''Škoda Fabia R5'').

Grjazins bija ātrākais septiņos no astoņiem ātrumposmiem, tādējādi finišā svinot pārliecinošu uzvaru. 34 sekundes viņam zaudēja Petera Solberga brālis Henings Solbergs, bet minūti un 4 sekundes atpalika Ole-Kristians Veibijs, kura rīcībā bija jaunā ''Volkswagen Polo GTI R5'' automašīna.

Diemžēl jau pirmajā ātrumposmā tehnisku problēmu dēļ izstājās Mads Ostbergs. Kā pēc finiša atzina Grjazins, tad ''
''Žēl, ka neuzvarējām visos ātrumposmos, taču parādījām rezultātu, kas tika sasniegts, pateicoties smagam darbam testos. Man bija iespēja sacensties un salīdzināt savus spēkus ar ātriem vietējiem braucējiem, kā arī saprast, kas ir vēl jāuzlabo, lai būtu ātrāks. Mums ir vēl ātruma rezerves, un tas ir labi,” tā Nikolajs Grjazins.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Gryazin N.Škoda Fabia R552:01.8
2.Solberg H.Škoda Fabia R5+34.2
3.Veiby O.Volkswagen Polo GTI R5+1:04.2
4.Grøndal A.Ford Fiesta R5+2:17.8
5.Johnsrød K.Ford Fiesta R5+3:31.9
6.Snartemo SørenŠkoda Fabia R5+3:41.4