Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Blūms: ''Tādos apstākļos braucām un kaifojām''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Blūms: ''Tādos apstākļos braucām un kaifojām''
Emīls Blūms / Didzis Eglītis
Foto: Raimonds Volonts

"Rally Alūksne" noslēdzās ar Olivera Solberga uzvaru pār ukraiņu sportistu Valēriju Gorbanu. Augstāko vietu no latviešu sportistiem izcīnīja Emīls Blūms / Didzis Eglītis, kuriem sestā vieta absolūti un pirmā LRČ2 klasē.

Pēc pirmajiem diviem nakts posmiem Emīls LRČ2 klasē tuvāko konkurentu Denisu Rostilovu apsteidza par astoņām sekundēm. Arī otro dienu Blūma ekipāža bija ātra un stabila, kura pirms noslēdzošajiem trīs ātrumposmiem otrās vietas ieguvēju apsteidza jau par 20 sekundēm.

Noslēdzošajos posmos Rostilovs nedaudz samazināja pārsvaru, taču tas netraucēja Blūmam / Eglītim izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Otrais Rostilovs, bet trešais - Jurģis Meisters un Kalvis Blūms.

''Šogad Alūksnē ir kārtīga ziema un jāsaka godīgi, ka šodien braucām un kaifojām, jo saķere uz ceļiem bija tik laba, ka brīžiem aizmirsām par to, ka esam sacensībās un braucam uz rezultātu. Bija neliela tehniska ķibele ar riepai traucējošu plastmasu, bet mums izdevās to novērst, saglabāt vadību un sasniegt rezultātu. Esam ļoti apmierināti ar šādu sezonas sākumu,” prieku neslēpa Blūms.

LRČ2 klases rezultāti:
1. E.Blūms / D.Eglītis, Mitsubishi Lancer Evo IX, 51:52.98
2. D.Rostilov / G.Troshkin, Mitsubishi Lancer Evo lX, +18.60
3. J.Meisters / K.Blūms, Mitsubishi Lancer Evo VI, +3:17.90
4. D.Feofanov / D.Chumak, Mitsubishi Lancer Evo X, +3:31.11
5. H.Franke / A.Liimann, Subaru Impreza, +3:43.01
6. E.Balodis / L.Tole, Mitsubishi Lancer Evo VIII, +4:44.14