Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Montekarlo rallija vadībā "Hyundai" pilots Noivils, iet bojā skatītājs

Montekarlo rallija vadībā "Hyundai" pilots Noivils, iet bojā skatītājs
Tjerī Noivila ekipāža
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Montekarlo rallijā noslēgusies sacensību pirmā diena, kuras laikā bija jāveic divi ātrumposmi. Par līderi šobrīd kļuvis "Hyundai" rūpnīcu pārstāvošais Tjerī Noivils, bet pasaules čempionāta jaunā sezona sākusies ar traģēdiju

Jau pasaules rallija čempionāta atklāšanas posma sacensību pirmajā ātrumposmā avāriju piedzīvoja Heidens Padons, kurš nenovaldīja savu "Hyundai" uz apledojuša ceļa kādā vidēji ātrā kreisajā līkumā un nobrauca no trases. Lai gan ekipāžas sportistiem nekas nekait, negadījumā tika notriekts kāds bīstamā vietā stāvošs skatītājs, kurš no gūtajām traumām mira notikuma vietā, nepaspējot sagaidīt ātro palīdzību.

Tikmēr ātrumposms tika apturēts un sportistiem piešķirti vienādi rezultāti.

Tobrīd daži jau bija paspējuši veikt visu distanci, pirmo vietu ieņemot Padona komandas biedram Tjerī Noivilam, kurš par 0.7 sekundēm pārspēja aizvadīto četru sezonu WRC čempionu Sebastjēnu Ožjē, kurš pēc "Volkswagen" aiziešanas no čempionāta pievienojies "M-Sport" komandai un šogad startē ar jauno "Ford" automašīnu.

Noivilam izdevās uzvarēt arī otrajā ātrumposmā un pēc pirmās sacensību dienas beļģis ir astoņas sekundes priekšā Ožjē, kamēr visai pārsteidzošu trešo vietu, zaudējot līderim 15 sekundes, ieņem Juho Hanninens no "Toyota" komandas, kas pasaules čempionātā atgriezusies pēc gandrīz 20 gadu pārtraukuma.

Kriss Mīke ir ātrākais no "Citroen" braucējiem, ieņemot ceturto vietu, kamēr piektais pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem ir Ots Tanaks, kurš šosezon kļuvis par Ožjē komandas biedru. Igaunijs atzina, ka uz slidenā ceļa neesot spējis atrast ritmu, tādēļ rezultāts nav tik spožs kā cerēts.

Sesto vietu ieņem Elfins Evanss, kurš pērn brauca WRC2 čempionātā, bet šogad atgriezies "M-Sport" WRC komandā.

WRC2 čempionāta ieskaitē līderis ar R5 klases "Škoda" ir bijušais "Volkswagen" pilots Andress Mikelsens, kuram kopējā ieskaitē pēc pirmās dienas desmitā vieta.

35. vietā ierindojas lietuviešu pilota Deivida Jociusa ekipāža, kas startē ar "Mitsubishi Lancer Evo X".

Montekarlo rallijs turpināsies piektdien, kad būs jāveic seši ātrumposmi.

Montekarlo rallija rezultāti pēc 2. ātrumposma

VietaPilotsValstsAutoRezultāts
1.Tjerī NoivilsBELHyundai i20 Coupe WRC27:11.3
2.Sebastjēns OžjēFRAFord Fiesta WRC '17+8.5
3.Juho HanninensFINToyota Yaris WRC+15.7
4.Kriss MīkeGBRCitroën C3 WRC+16.5
5.Ots TanaksESTFord Fiesta WRC '17+20.1
6.Elfins EvanssGBRFord Fiesta WRC '17+21.7
7.Kreigs BrīnsIRLCitroën DS3 WRC RC1+26.1
8.Danijs SordoSPAHyundai i20 Coupe WRC+27.3
9.Jari Mati LatvalaFINToyota Yaris WRC+29.1
10.Andreass MikelsensNORŠkoda Fabia R5+59.1

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.