Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Biķernieki kļūst par pasaules rallijkrosa čempionāta oficiālo testu norises vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Biķernieki kļūst par pasaules rallijkrosa čempionāta oficiālo testu norises vietu
Foto: travelnews.lv

Nākamā gada vasarā Biķernieku trasē pasaules rallija čempionāta ("World RX") dalībnieki aizvadīs oficiālos testus, kas no 2018. gada sezonas būs ierobežoti.

Pasaules čempionāta Latvijas posms, kas nākamgad notiks trešo reizi, plānots 15. un 16. septembrī, taču jau jūlija vidū komandas un piloti ieradīsies Rīgā, lai aizvadītu testu braucienus. Plānots, ka tie būs vienīgie oficiālie testi, kas risināsies sezonas laikā.

"World RX" rīkotājs IMG nācis klajā ar plānu par testu ierobežošanu čempionātā pastāvīgi startējošajām komandām, kas stāsies spējā 1. martā, kad noslēgsies pieteikumu pieņemšanas termiņš jaunajai sezonai. Kopš tā brīža gada atlikušajā daļā komandām būs ļauts aizvadīt tikai trīs oficiālos testus.

Pirmie testi notiks 7. un 8. martā Francijā, Loīkas trasē, kamēr otrā testu kārta ieplānota uz 26. un 27. martu Lielbritānijā, Silverstounas rallijkrosa trasē. Šobrīd zināms, ka tajos piedalīsies tās komandas, kas 2018. gada sezonā startēs trīs vai vairāk "World RX" posmos.

Savukārt testi Rīgā, kas plānoti jūlija vidū, notiks vismaz divas dienas, turklāt tajos varēs piedalīties arī Eiropas čempionāta klašu "Supercar" un "Super 1600" dalībnieki.

Nākamgad visām komandām joprojām būs iespējams brīvi veikt testus tajās trasēs, kas nav iekļautas pasaules čempionāta kalendārā, kamēr neregulārie dalībnieki drīkstēs trenēties arī visās "World RX" trasēs, taču ne vēlāk kā 56 dienas pirms tajās notiekošajiem posmiem.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro