Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pēc drāmas pēdējā ātrumposmā WRC finālposmā uzvar Noivils

Pēc drāmas pēdējā ātrumposmā WRC finālposmā uzvar Noivils
Tjerī Noivils
Foto: EPA/Scanpix

Pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonai punkts pielikts ar grants posmu Austrālijā, kur uzvaru izcīnīja beļģu pilots Tjerī Noivils, savukārt pēdējā ātrumposmā drāma piemeklēja Jari-Mati Latvalu, kurš atradās otrajā pozīcijā, bet piedzīvoja avāriju un izstājās. Uz pjedestāla otrā un trešā pakāpiena līdz ar to kāpa Ots Tanaks un Heidens Padons.

Austrālijas rallijs sākās ar astoņiem ātrumposmiem piektdien. Jau sacīkšu sākumā vadībā izvirzījās Andreass Mikelsens ("Hyundai") un viņam līderpozīciju izdevās noturēt līdz dienas beigām, kad uz otro vietu pacēlās Tjerī Noivils ("Hyundai"), kurš zaudēja 20 sekundes. Trešais tobrīd bija Kriss Mīke ("Citroen"), kurš sekoja mazāk nekā sekundi aiz Noivila.

Sestdien bija ieplānoti astoņi ātrumposmi, vienu no kuriem atcēla bojāta tilta dēļ. Jau dienas sākumā risinājās dramatiski notikumi, kad līderis Mikelsens uztriecās valnim, pārsitot divas riepas, taču līdzi bija tikai viens rezerves ritenis. Norvēģis ne vien zaudēja daudz laika, bet arī jebkādas cerības uz uzvaru. Tāpat neveiksme piemeklēja Mīki, kurš sabojāja piekari un arī bija spiests izstāties.

Dienas izskaņā Noivils bija vadībā, 20 sekundes tālāk sekoja arvien ātrāk braucošais Jari-Mati Latvala ("Toyota"), bet 40 sekundes atpalika Ots Tanaks ("M-Sport"), kurš aizvada pēdējo ralliju pašreizējās komandas sastāvā.

Svētdien bija ieplānoti pieci ātrumposmi, taču vienu no tiem lietavu radīto seku dēļ atcēla. Tobrīd Noivils bija vien sešas sekundes priekšā Latvalam, bet līdz finišam jāaizvada vairs tikai power stage ātrumposms, kas bija 6.44 km garš. Tā laikā notika vēl viena liela drāma, kad avarēja un izstājās Latvala. Noivils līdz ar to bez liela riska varēja aizbraukt līdz finišam, kur izcīnīja ceturto uzvaru šosezon. Otrais finišēja Tanaks, bet trešais - Heidens Padons ("Hyundai").

Pasaules čempions Sebastjēns Ožjē ("M-Sport") šoreiz demonstrēja pieticīgu sniegumu un ieņēma ceturto vietu, taču titulu bija nodrošinājis jau iepriekš. Otrajā vietā šo sezonu pabeidzis Noivils, bet trešajā - Tanaks. Noivils par vicečempionu kļuvis otro reizi pēc kārtas, bet Tanakam šī ir pirmā godalgotā vieta sezonas kopvērtējumā WRC klasē.

Divkārtējais Latvijas rallija čempions Kalle Rovanpera, startējot ar R5 klases auto, finišēja 12. vietā absolūtajā ieskaitē. Formāli tā viņam pirmā uzvara WRC2 klasē, taču objektīvi jāmin, ka soms šajā posmā bija vienīgais šīs ieskaites dalībnieks.

Austrālijas rallija rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC2:35:44.8
2.Ots TanaksFord Fiesta WRC ’17+22.5
3.Heidens PadonsHyundai i20 Coupe WRC+59.1
4.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC ’17+2:27.7
5.Elfins EvanssFord Fiesta WRC ’17+3:05.6
6.Esapeka LapiToyota Yaris WRC+3:49.5
7.Kriss MīkeCitroën C3 WRC+22:58.4
8.Neitans KvinsMitsubishi Lancer Evo IX+25:03.4
9.Ričijs DeltonsŠkoda Fabia R5+25:39.6
10.Dīns HeridžsSubaru Impreza WRX STi+29:52.3
11.Jourdans SerderidissCitroën DS3 WRC+32:25.4
12.Kalle RovanperaFord Fiesta R5+33:16.3
13.Andreass MikelsensHyundai i20 Coupe WRC+37:39.7
14.Tomass KlerksMitsubishi Lancer Evo IX+38:20.4
15.Fabio FrizjeroPeugeot 208 AP4+39:16.6

WRC kopvērtējums

VietaPilotsPunktiVietaKomandaPunkti
1.Sebastjēns Ožjē2321.M-Sport World Rally Team428
2.Tjerī Noivils2082.Hyundai Motorsport345
3.Ots Tanaks1913.Toyota Gazoo Racing WRC251
4.Jari-Mati Latvala1364.Citroen Total Abu Dhabi WRT218
5.Elfins Evanss128
6.Danijs Sordo95
7.Kriss Mīke77
8.Heidens Padons74
9.Juho Hanninens71
10.Kreigs Brīns64
11.Esapeka Lapi62
12.Andreass Mikkelsens54
13.Stefans Lefevrs30
14.Tēmu Suninens29
15.Madss Ostbergs29

, 2017-11-19 09:06, pirms 6 gadiem
Tanaks pateicīgā laikā trāpījis, pirms dažiem gadiem bija nereala konkurence ar izciliem braucējiem, tagad visadi Padoni, Lapi un Deltoni brauc! Sirmacim arī vajadzētu izmantot šo iespēju!
, 2017-11-19 09:16, pirms 6 gadiem
Nu autor, diez vai Citroenam ir tikai 21 punkts konstruktorā!?! Nu Latvala tomer turpina iemīto taciņu, baigās uzticibas nav, Makinenam tagad jācer uz Tanaka prasmēm. Lappi vasarā ari platijās, kapec gan nevaretu jau 2018 cinities par titulu, nu nu-vel ir čalim krietni jāmācās.. Citroenam švaki, un ja nakamgad viņiem mērķis obligāti iegūt konstruktora kausu, ar šādu sastāvu būs grūti, auto ir labāks kā sezonas sākumā, bet Mīke ir lidzīgs stāsts kā Latvala. Patreiz visātrākie ir Hyundai, pārējiem būs jaskrien viņiem nakamgad pakaļ, cik tas izdosies, - redzēsim. Un gaidam Ogier lēmumu, vai nu pensijā vai Msportā. Cik sapratu, jautājums ir par naudas daudzumu priekš auto attīstīšanas uz 2018 sezonu, ja Ford Europe dos labu atbalstu, tad čempions paliek. Noivils tagad var kost pirkstos, par pārgalvību Montecarlo un Zviedrijā, tas maksāja titulu. Pietiktu par vienu izstāšanos mazāk. Ja Ogier paliks, nakamgad būs vēl grūtāk aizstāvēt titulu. Bet varbut ari nē, jo ja būs normāla attistības programma no Ford, tad visādi var gadities, jo jau vasarā Ogier teica, ka esot viņam idejas, ko vajadzētu mašīnai pārbūvēt. Un čempions zin ko runā, VW laikā dominēja pār visiem un arī saviem komandas bidriem ar lidzīgām mašīnām. Rovanperram priekšā garš mācibu process, gan Welsa gan Australia pierādija, kāda ir līmeņa atšķiriba starp WRC2 un ERČ.
, 2017-11-19 09:19, pirms 6 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Tanaks pateicīgā laikā trāpījis, pirms dažiem gadiem bija nereala konkurence ar izciliem braucējiem, tagad visadi Padoni, Lapi un Deltoni brauc! Sirmacim arī vajadzētu izmantot šo iespēju!
Tanaku pateicīgā laikā pie Malkolma iekārtoja Marko Martins daudzus gadus atpakaļ. Pirmos gadus Marko bija Tanakam visur līdzi kā tētis.
, 2017-11-19 10:10, pirms 6 gadiem
Pirms dažiem gadiem ? Kura gadā ? Pēdējā lielā konkurence bija 90 to gadu beigās.
Makinen
Kankunen
Mc Rae
Sainz
Gronholm
Ouriol
Burns
Solberg
Martin
Panizzi
Rovanpera
un tt.
Tiklīdz atnāca Loeb,palika viens Gronholms un Solbergs ar nekonkurētspējīgu mašīnu.Pārējie Hirvoneni un tamlīdzīgie bija tāda paša līmeņa braucēji kā tagad top braucēji.Šobrīd Ogier, Noivile, Tannak ir labākie pasaulē.Un konkurentu varbūt nav tik daudz,bet vēl 6 piloti ir spējīgi uzvarēt.Un tas ir ļoti pat ok.
, 2017-11-19 10:21, pirms 6 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Tanaks pateicīgā laikā trāpījis, pirms dažiem gadiem bija nereala konkurence ar izciliem braucējiem, tagad visadi Padoni, Lapi un Deltoni brauc! Sirmacim arī vajadzētu izmantot šo iespēju!
Diemžēl Sirmača budžeta iespējas ir ļoti ierobežotas. Un supertalants viņš arī nav. Drīzāk jaunais Sesks kaut kad nākotnē varētu tikt līdz WRC līmenim.
Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.