Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks uzvar trijos WRC ātrumposmos pēc kārtas

Ints Megnis
Ints Megnis

Sesks uzvar trijos WRC ātrumposmos pēc kārtas
Mārtiņa Seska ekipāža Vācijas rallijā
Foto: Sportista Facebook profils

Jaunais latviešu pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci sestdien, turpinot sacensības pēc "Rally 2" sistēmas, uzvarēja trijos Vācijas WRC rallija ātrumposmos pēc kārtas savā klasē.

Seska ekipāža ceturtdien un piektdien savu debiju pasaules čempionātā sāka pietiekami pārliecinoši, tomēr jau pēc ceturtā ātrumposma degvielas padeves defekta dēļ viņiem nācās izstāties. Sestdien gan viņi varēja atgriezties sacensībās pēc "Rally 2" sistēmas, par katru izlaisto ātrumposmu saņemot septiņu minūšu sodu.

Sestdiena bija ļoti gara, sportistiem kopā veicot astoņus ātrumposmus. RC4 klasē katrā no tiem par uzvaru cīnījās latvietis, viņa komandas biedrs "Opel" rindās Toms Kristensons, kā arī francūzis Žans Batists Franšeski. Dienas pirmajā dopā Sesks bija otrais, bet nākamajos četros samierinājās ar trešo vietu. Tiesa, tad sākās latvieša zvaigžņu sniegums un dienas pēdējos trijos ātrumposmos viņš uzvarēja. Šajā laikā latvietis Franšeski kopā apsteidza par 27,1 sekundi, kamēr Kristensons izstājās.

Līdz ar to pirms pēdējās dienas Franšeski kļuvis par stabilu līderi, otrajā pozīcijā esošo somu Taisko Lario apsteidzot par astoņām ar pusi minūtēm.

"Pēdējais dops gan bija ļoti viltīgs, jo saule bija nolaidusies ļoti zemu un spīdēja tieši acīs, taču mums izdevās saglabāt ritmu un braukt pietiekami ātri, lai dienu pabeigtu ar vēl vienu uzvaru," teica Sesks.

Absolūtajā ieskaitē stabilā vadībā ir igaunis Ots Tenaks, kuram nedaudz virs 40 sekundēm zaudē Danijs Sordo un Jari Mati Latvala. Ilgstoši Tenakam cieši aiz muguras sekoja titulētais Sebastjēns Ožjē, tomēr vienā no dopiem viņam nācās apstāties un mainīt riepu, kas lika zaudēt aptuveni minūti un 40 sekundes. Tagad Ožjē ir septītajā pozīcijā.

Šī Seska ekipāžai ir debija WRC. Sesks šogad startē Eiropas rallija čempionātā (ERČ), kur viņš šobrīd ir ERC Junior U27 klases līderis. ''Mērķis Vācijā būs finišēt, nesabojājot mašīnu, jo mūsu rīcībā būs tikai četras dienas līdz nākamajam ERČ posmam Čehijā, kas tomēr ir mūsu prioritāte. Lai arī cik tas liktos dīvaini, bet Vācijas WRC posms būs tāds kā treniņš pirms ERC,'' pirms rallija teica Sesks.

Sacensības noslēgsies svētdien ar noslēdzošajiem trijiem dopiem, kuros kopā būs jānobrauc 72 kilometri.