Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Sesks uzvar arī pēdējos trijos ātrumposmos WRC debijā

Sesks uzvar arī pēdējos trijos ātrumposmos WRC debijā
Mārtiņa Seska automašīna blakus Sebastjēna Ožjē spēkratam
Foto: Martins Sesks Rally

Jaunais latviešu pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci svētdien uzvarēja arī pēdējos trijos Vācijas WRC rallija ātrumposmos savā klasē, līdz ar to kopā bija labākie sešos dopos pēc kārtas. Tiesa, uz augstu vietu kopvērtējumā viņi vairs nepretendēja. Savukārt absolūtajā ieskaitē otro gadu pēc kārtas triumfēja igaunis Ots Tenaks.

Seska ekipāža ceturtdien un piektdien savu debiju pasaules čempionātā sāka pietiekami pārliecinoši, tomēr jau pēc ceturtā ātrumposma degvielas padeves defekta dēļ viņiem nācās izstāties. Sestdien gan viņi varēja atgriezties sacensībās pēc "Rally 2" sistēmas, par katru izlaisto ātrumposmu saņemot septiņu minūšu sodu.

Sestdien sportisti kopā veica astoņus ātrumposmus. Ja pirmajos piecos latvieši bija otrie vai trešie RC4 klasē, pēdējos trijos tika svinētas uzvaras. Svētdien bija atlikuši vairs tikai trīs "dopi". Dienas ievadā divreiz tika veikts 29,07 kilometrus garš ātrumposms, kurā Sesks svinēja pārliecinošas uzvaras, otrās vietas ieņēmējus apsteidzot par attiecīgi 53,1 un 44,2 sekundēm. Tāpat otrajā ātrumposma veikšanas reizē latvieša ekipāža savu rezultātu uzlaboja par 10,8 sekundēm.

Savukārt rallijs noslēdzās ar 14 kilometrus garu ātrumposmu, kurā Latvijas ekipāža guva vēl vienu pārliecinošu uzvaru, otro vietu apsteidzot par 44 sekundēm.

Cīņa par uzvaru RS4 klasē izvērtās dramatisma pilna. Sacensību ievadā pārliecinoši ātrākie bija Sesks, viņa komandas biedrs "Opel" rindās Toms Kristensons, kā arī francūzis Žans Batists Franšeski. Jau piektdien izstājās Sesks, sestdien to pašu paveica Kristensons un dienas beigās Franšeski otrajā pozīcijā esošo somu Taisko Lario apsteidza par astoņām ar pusi minūtēm. Tomēr pirms pēdējā ātrumposma sacensības noslēdza arī Frančeski, kas nozīmēja, ka negaidīti klasē triumfē Lario.

Savukārt Sesks klasē guva piekto vietu, pat pēc ilgā soda laika uzvarētājam zaudējot vien 16 ar pusi minūtes. Šī Seska ekipāžai bija debija WRC. Sesks šogad startē Eiropas rallija čempionātā (ERČ), kur viņš šobrīd ir ERC Junior U27 klases līderis. Nākamās sacensības notiks jau nākamnedēļ Čehijā, līdz ar to Vācijā latviešu galvenais uzdevums bija finišēt, nesabojājot mašīnu.

Absolūtajā ieskaitē otro gadu pēc kārtas Vācijā triumfēja igaunis Ots Tenaks, kuram sekoja kopvērtējuma vadībā esošais beļģis Tjerī Noivils, kā arī soms Esapeka Lapi un titulētais Sebastjēns Ožjē. Sestdien Ožjē vienā no dopiem viņam nācās apstāties un mainīt riepu, kas lika zaudēt aptuveni minūti un 40 sekundes, tobrīd atkrītot uz devīto vietu, tomēr turpinājumā viņš ievērojami pacēlās, kā arī uzvarēja pēdējā "powerstage" posmā, savācot pietiekami daudz kopvērtējuma punktu.

Pirms noslēdzošās dienas aiz Tenaka trijniekā bija Danijs Sordo un Jari Mati Latvala, tomēr viņi abi izstājās.

Pirmais kopvērtējumā ar 172 punktiem joprojām ir Noivils, kuram ar 149 punktiem seko Ožjē, bet vēl 13 punktus atpaliek Tenaks, kurš šogad uzvarējis jau trijos rallijos. Līdz sezonas beigām atlikuši vēl četri etapi.


, 2018-08-19 15:29, pirms 6 gadiem
Lieliski tulkots vārds, uzvārds, visi igauņi no smiekliem lauž krēslus... un latviešu galvas kausus! Kādā kondīcijā ir jābūt, lai ko tādu izmurgotu!? Kaut iekavās tad varētu ielikt to, kā raksta-lai cilvēki paši zin, kas ir kas! Bail iedomāties grieķu frīka tulkojumu... vai kāda norvēģu biatlonista...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-19 17:01, pirms 6 gadiem
Varbūt rūpnīcu komandas ierakstīs savos blociņos mūsējo
, 2018-08-19 17:15, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Lieliski tulkots vārds, uzvārds, visi igauņi no smiekliem lauž krēslus... un latviešu galvas kausus! Kādā kondīcijā ir jābūt, lai ko tādu izmurgotu!? Kaut iekavās tad varētu ielikt to, kā raksta-lai cilvēki paši zin, kas ir kas! Bail iedomāties grieķu frīka tulkojumu... vai kāda norvēģu biatlonista...
Nu, atšķirībā no skandināvu vai grieķu vārdiem, kur ir atrodami tikai valodnieku ieteikumi (kas nereti savā starpā ir pretrunā), igauņu īpašvārdu atveidi regulē Ministru kabineta noteikumi. Pēc tiem autoram sanāk taisnība (ä – e Järv - Jervs).
, 2018-08-20 02:29, pirms 6 gadiem
Ak tu SESKS tāds
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.