Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti visi "Bērnu rallijs Kurzeme 2014" finālisti

Andrejs Siliņš

Aizvadītajās divās nedēļas nogalēs Liepājā, Ventspilī, Kuldīgā un Saldū norisinājās riteņbraukšanas sacensību „Bērnu rallijs Kurzeme 2014” atlases kārtas ģimenēm, kurās kopumā uz starta līnijas pulcējās vairāki simti dalībnieku.

Mazie un lielie velo entuziasti tika iedalīti dažādās vecuma grupās (A-6-7 gadi, B-8-10 gadi un C-11-14 gadi) un komandu konkurencē, kurās spēkus un veiklību mēroja gan velokartu, gan velosipēdu šķēršļu trasēs, kā arī risināja dažādus teorētiskus uzdevumus, kas saistīti ar ceļu satiksmes noteikumiem, pirmo neatliekamo medicīnisko palīdzību, tehniku un autosportu. Bērnu rallijs atšķirībā no autosporta rallija ir sacensības, kurās teorētiskie pārbaudījumi un praktisko pārbaudījumu šķēršļi ir veicami vairāk uz precizitāti.

Konkurence visās grupās bija vērojama azartiska un ļoti līdzīga. Par „Bērnu rallijs Kurzeme 2014” atlases kārtu godalgoto vietu ieguvējiem kļuva un ceļazīmi pārstāvēt savu pilsētu 30.augusta finālsacensībās Liepājā izcīnīja:

Iegūtā vietaLiepājāVentspilīKuldīgāSaldū
Komandu grupā
1.vieta„Nezāles neiznīkst”„Mēs vislabākās”„Rīts”„Vāģis”
2.vieta„Super Jānis„J un M”„Lēnā garā”„Broči ripo”
3.vieta„Sinkeviči”„Brāļi Apsīši”„Gengeri”„Neatlaidīgie”
A grupā (līdz 7 gadiem)
1.vietaRolands MežalisMatīss MažrimsJēkabs IvanovskisRičards Štāls
2.vietaOļegs JarošenkoArmands BraunsDaniels ŠternbergsMarks Upenieks
3.vietaOlivers ZikmanisMiks CīrulisRalfs ŠtrālsMarkuss Pūce
B grupā (8-10 gadi)
1.vietaFrancis AndersonsDaniels BileskalnsDāniels ZemkeUģis Vizulis
2.vietaDāvids Daniels KalniņšKristiāns MeirisAleksis GailītisMariss Aleksiņš
3.vietaGustavs LočmelisLūkass KeišsJānis PriedoliņšKristers Biljards
C grupā (11-14 gadi)
1.vietaEdvards Daniels ŠūtelisReinis FreibergsAksels ReimanisIeva Purmale
2.vietaJēkabs JeksteVincents VilksAivis KrūtainisMārtiņš Spruncis
3.vietaŅikita StoroženkoKristaps Ralfs BuksĢirts LukaševicsEndijs Zitmanis

„IF Apdrošināšana” specbalvas par izcilu sniegumu ieguva:

Liepājā - Didzis Čerņecovs
Ventspilī - Rainers Apsītis
Kuldīgā - Roberts Kolosovs
Saldū – Daniels Mednis

Šī gada jaunums - pasākuma laikā bija iespēja sacensties ne tikai dalībniekiem, bet arī līdzjutējiem. Paralēli sacensībām darbojās "Bērnu rallijs Kurzeme” PitStopi ar dažādām aktivitātēm un uzdevumiem roku un kāju veiklībai. Cītīgākie un veiklākie dalībnieki tika pamanīti un apbalvoti.

Šogad „Ceļu satiksmes drošības direkcija” un „Mārketinga projektu aģentūra Fortius” organizētajam projektam aprit jau 11 gadi un tas ik gadu tiek organizēts Kurzemes lielākajās pilsētās. Finālsacensības notiks 30.augustā Liepājā Ātruma festivāla „Rallijs Kurzeme 2014” ietvaros.