Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Lēbs ar traumētu roku pēc avārijas izstājas no "Silk Way Rally"

Lēbs ar traumētu roku pēc avārijas izstājas no "Silk Way Rally"
Lēba auto pēc avārijas
Foto: Red Bull Content Pool/SIPA/Scanpix

Rallijreida sacīkšu "Silk Way Rally" laikā šonedēļ avāriju piedzīvojis titulētais pilots Sebastjēns Lēbs, kurš guvis arī nelielu rokas savainojumu un līdz ar to bija spiests izstāties.

Startējot ar "Peugeot" jaunākā modeļa Dakaras rallijam radīto auto "DKR Maxi", 43 gadus vecais Lēbs aizvadīja ļoti labu sacīkšu pirmo nedēļu, pabeidzot to ar vairāk nekā stundas pārsvaru pār tuvāko sekotāju.

Pirmdien Lēbs piedzīvoja avāriju, pamatīgi sabojājot mašīnas priekšējo daļu. Lai gan uz vietas tika veikti labojumi un kādu gabalu vēl izdevās nobraukt, ekipāža, kuras stūrmanis ir Daniels Elena, galu galā pieņēma lēmumu uz finišu nedoties un atgriezās bivokā.

"Tur bija caurums, kuru neredzēju un iebraucu tajā, salaužot mašīnas priekšpusē dažas detaļas," negadījumu apraksta deviņkārtējais pasaules čempions rallijā un pašreizējais pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Lēbs.

Lai gan "Peugeot" mehāniķi būtu varējuši saremontēt mašīnu, lai Lēbs atgrieztos trasē, medicīnisku apsvērumu dēļ tika ieteikts pilotam sacīkstes neturpināt. Lēbs negadījumā traumējis plaukstas locītavu, un oficiālajā paziņojumā teikts, ka tas traucētu pilnvērtīgi noturēt stūri.

Jāpiemin, ka līdz šim rallijreida sacensībās Lēbs vēl nav uzvarējis ne reizi.

Vadību "Silk Way Rally" pēc desmit aizvadītiem posmiem pārņēmis francūzis Sirils Desprē ("Peugeot 3008 DKR"), kamēr 12. pozīciju ieņem latviešu pilots Aldis Vilcāns ("Mitsubishi L200"). Rallijreids noslēgsies šo sestdien.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...
Ралли «Шёлковый путь-2017». Москва-Сиань | SilkWay


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.