Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Atvadīšanās no Ivara Caunes notiks ceturtdien

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Atvadīšanās no Ivara Caunes notiks ceturtdien
Ivars Caune

Kā jau ziņojām iepriekš, sestdien uz mūža mājām neilgi pēc 60. dzimšanas dienas devās Latvijas autosporta leģenda Ivars Caune.

Atvadīšanās no Latvijas izcilā autosportista, Ivara Caunes, paredzēta šā gada 20.jūnijā no plkst.14:00 – 15:00 Biķernieku Kompleksās Sporta Bāzes telpās, Sergeja Eizenšteina ielā 16.

Tiek ziņots, ka pēcāk Ivars veiks beidzamo goda apli Biķernieku trasē, bet vēlāk tiks kremēts ģimenes lokā.

Autosportista dēls, Krišjānis Caune: “Nākot atsveicināties, atceraties, ka Ivars allaž bijis priecīgs un ar lielisku humoru apveltīts cilvēks, tādēļ esiet, lūdzu, cik vien iespējams pozitīvi, pavadot viņu!”

Kā rakstīts Ivara un Krišjāņa Cauņu mājaslapā, Ivars Caune bija trīspadsmitkārtējs Latvijas čempions autorallijā, trīskārtējs PSRS čempions autorallijā, bija starp vadošajiem braucējiem Anglijas un Zviedrijas pasaules rallija čempionāta posmos un sporta meistars autosportā.

Ivara Caunes stūrmanis lielāko karjeras daļu bija Andris Šimkus. Kopā šis tandēms kļuva par vistitulētāko Latvijas rallija ekipāžu. Vēl Ivars savas karjeras laikā brauca kopā ar Krišjāni Cauni, Daināru Dambergu un Vladimiru Barinovu. Noteikti jāatzīmē fakts, ka 1997.gada Velsas WRC posmā pirmajā ātrumposmā Caune/Šimkus ar ''Subaru Impreza'' izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vien Kolinam Makrejam, bet apsteidzot tādus vīrus kā Tomiju Makinenu, Karlosu Sainsu, Juhu Kankunenu un citus.