Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Reinis Nitišs startēs ''Rally Estonia''

Reinis Nitišs startēs ''Rally Estonia''
Reinis Nitišs rallijā
Foto: RA Events / MVFoto

Reinis Nitišs piedalīsies Latvijas rallija čempionāta, Igaunijas rallija čempionāta, un FIA Baltijas rallija kausa posmā Shell Helix Rally Estonia. Jēkabpilietis rallija sacensības izmantos, lai uzlabotu savas braukšanas prasmes un sagatavotos FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta startiem. Rally Estonia, 13.-15. jūlijs, Nitišu redzēsim vadot Neiksans Rallysport sagatavotu Mitsubishi Lancer Evo X, kopā ar stūrmani Andri Mālnieku.

Reinis Nitišs: „Šosezon lielu uzsvaru liekam uz ralliju, lai arvien pilnveidotu manas braukšanas prasmes. Līdz ar to esmu ļoti priecīgs, ka varēšu startēt arī Rally Estonia. Vēlos pateikties Sportland Latvia, kuri ir bijuši lieliski partneri un radījuši iespēju izmēģināt spēkus ārpus man ierastās autosporta disciplīnas. Papildu tam, rallijā piedaloties vairākiem WRC (pasaules rallija čempionāta) braucējiem, būs lieliska iespēja satikt viņus servisa parkā, aprunāties un apmainīties ar pieredzi. Kas zina, varbūt kāds no viņiem vēlēsies man pievienoties rallijkrosa sacensībās – pasaule vienmēr ir pārsteigumu pilna!”

Urmo Āva: „Mums ir svarīgi dalībnieku sarakstā redzēt arī Latvijas rallijkrosa zvaigzni Reini Nitišu. Viņš aizvadītajos rallijos demonstrējis labu sniegumu, neraugoties uz mazo pieredzi rallijā. Latvija mums ir ļoti svarīgs tirgus, tāpēc strādājam pie labi zināmu Latvijas sportistu piesaistīšanas mūsu sacensībām. Aicinu visus Latvijas fanus just līdzi Reiņa un Andra cīņai pret labākajiem pilotiem.”

Rally Estonia dalībnieku sarakstā redzamas arī trīs WRC ekipāžas: Ots Tanaks / Martins Jarevoja (Toyota Yaris WRC), Heidens Padons / Sebs Maršals (Hyundai i20 Coupe WRC) un Kreigs Brīns / Skots Mārtins (Citroen C3 WRC).

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts


Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
4

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.