Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Peugeot" draud aiziet no Dakaras rallija

Juris Grīns
Juris Grīns

"Peugeot" draud aiziet no Dakaras rallija
Foto: X02675/Scanpix

Šī brīža vadošā komanda "Peugeot" piedraudējusi pārtraukt dalību Dakaras rallijā, ja tiks pieņemti jaunie tehniskie noteikumi, par kuriem tiek spriests jau ilgāku laiku.

Tieši šodien, 19. jūnijā Ženēvā norisināsies Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules motoru sporta padomes (WMSC) sēde. Šajās sēdēs vienmēr tiek apstiprināti vai noraidīti svarīgi jaunievedumi, kas attiecas uz dažādiem vadošajiem FIA pārraudzībā esošajiem autosporta čempionātiem un sacīkstēm.

Dakaras rallija rīkotāju ASO ierosinājums paredz ar tehnisko noteikumu izmaiņām izlīdzināt spēku samērus dažāda veida sacīkšu spēkratu starpā, lai uzlabotu arī citu automašīnu izredzes uzvarēt. Tādā gadījumā "Peugeot" divu riteņu piedziņas bagijveida auto vairs nebūtu tādu priekšrocību kā līdz šim.

Pēdējos divus gadus "Peugeot" izdevies uzvarēt Dakaras rallijā ar Stefanu Petranselu pie stūres, tomēr komanda uzreiz pieņems lēmumu par nepiedalīšanos 2018. gada sacīkstēs, ja noteikumi tiks apstiprināti.

"Ja ideja, ko prezentēja rallijreida komisija, tiks apstiprināta un pielāgota arī Dakaras rallijam, mēs izstājamies," apstiprina "Peugeot" komandas vadītājs Bruno Famins. "Mēs startēsim Dakaras rallijā tikai tad, ja mums būs izredzes uzvarēt."

Komandas pilots Karloss Sainss pilnībā atbalsta Famina nostāju, sakot, ka šādas izmaiņas jau būtu pārāk pārspīlētas.

"Kad mēs sākām šo projektu ar sekundi kilometrā lēnāku mašīnu nekā konkurentiem, neviens neteica, ka noteikumi ir nepareizi, neviens nesūdzējās," atgādina Sainss. "Kad "Peugeot" ir izdevies labi padarīt savu darbu, visi sāk sūdzēties. Varbūt mūsu pārsvars tiešām ir pārāk liels un kaut kas būtu jādara, bet es domāju, ka pilnpiedziņas mašīnas dažos apstākļos tāpat spēj būt ātrākas."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...