Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Treviss Pastrana veido unikālu rallijkrosa čempionātu

Juris Grīns
Juris Grīns

Treviss Pastrana veido unikālu rallijkrosa čempionātu
Foto: nitrocircus.com

Pazīstamais moto frīstaila meistars un autosportists Treviss Pastrana paziņojis par plāniem rīkot "Nitro Rallycross" čempionātu. Līdz šim sacensības tika rīkotas vienreiz gadā, taču turpmāk noritēs vairāku posmu formātā.

Iepriekšējos divus gadus šis rallijkross notika ASV rīkotā pasākuma "Nitro World Games" ietvaros "Utah Motorsports Campus" trasē. Ņemot vērā, ka šobrīd savu pastāvēšanu beiguši "Global Rallycross" un "Americas Rallycross" seriāli, Pastrana nolēmis "Nitro Rallycross" pārveidot par čempionātu.

"Šis ir tāds kā "Nitro Rallycross" celtniecības gads, kas lielā mērā aizņem lielāko mana laika daļu," stāsta Pastrana. "Jau vairākus pēdējos gadus cenšos panākt, lai to izdotos īstenot, vienotos ar sponsoriem un uzsāktu sadarbību ar trasēm."

No citām rallijkrosa sacīkstēm "Nitro Rallycross" ievērojami atšķiras, jo notiek savādākā, daudz ekstremālāka rakstura trasē, kurā ir pat tramplīns pāri citai trases braucamajai daļai. Arī pārējās trases, kas tiks iekļautas čempionātā, būšot veidotas pēc līdzīgiem principiem. Lai pārliecinātu investorus, ka citu šādu trašu būvniecība nebūtu velta, Pastrana pie savas mājas jau iegādājies zemi, kur plāno izbūvēt testu trasi.

"Es uzcelšu rallijkrosa trasi, lai parādītu, ka šāds koncepts var tikt izveidots," skaidro Pastrana. "Tomēr tas prasīs daudz laika, ka izmēģinātu visus leņķus un tramplīnus, un pārliecinātos, kādi būtu pareizākie. Gribu, lai trases atkal būtu izaicinošas, kā tas savulaik bija frīstaila motokrosā, kur katra trase bija unikāla, ar īpašiem elementiem."

Pastranas ilgtermiņa plāni ir čempionāts, kurā sportisti var sacenties dažādos līmeņos, bez nepieciešamības autoražotājiem iesaistīties ar lieliem finansiālajiem līdzekļiem. Tomēr, lai čempionāts varētu "ieskrieties", sākotnēji rūpnīcu atbalsts būšot vitāli svarīgs, kas gan nozīmē, ka būs jādomā arī par elektrisko rallijkrosa spēkratu ieviešanu.

"Mērķis ir panākt, ka ražotājam nav jābūt galvenajam sponsoram," tālākos plānus komentē Pastrana, atklājot, ka tiek plānotas arī mazākas atbalsta klases, kā tas ir arī rallijkrosa čempionātos Eiropā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2020-05-19 12:20, pirms 4 gadiem
Trase jau iespaidīga. Patīk tās NASCAR trašu līkumu virāžas. Tiksi nedod Dievs saķerties kontaktā vai atmesties pirms tā lielā trampalīna... Šādu trasi ar jaudas problēmām nevar nočunčināt, lai dabūtu punktus vai rezultātu kā to mēdz darīt klasiskajās trasēs.