Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mini bagiju sacīkstēs mēģinās novērst noteikumu apiešanu, sola revolūciju

Juris Grīns
Juris Grīns

Mini bagiju sacīkstēs mēģinās novērst noteikumu apiešanu, sola revolūciju
Foto: Gatis Krastiņš

Dažas dienas pirms pieteikumu termiņa beigām Latvijas autokrosa čempionāta otrā posma pieteikumu sarakstā vadībā izvirzījušies Mini klase, kura jau sasniegusi kvorumu, kā arī Open 2500 kategorija, kurā pieci pieteikumi. Termiņš pieteikumiem – pirmdiena.

Mini bagiju klasē seši dalībnieki. Smiltenē (un pēc tās) pamatīgu troksni sarūpējusī bērnu klase gatava cīņu turpinājumam. Ja par klases iekšējo situāciju, tad pēc Smiltenes posma ir skaidrs, ka bez tehnisko noteikumu revolūcijas uz nākamo gadu neiztikt, jo komandas pārāk agresīvi metas izmantot noteikumu atstātās spraugas.

No Mini bagiju braucējiem sarakstos pirmā posma uzvarētājs Daugirds Dungveckis, kā arī vēl divi Lietuvas braucēji Mats Zavarskis un Skaiste Prašukaite. No mūsējiem sarakstos Baiba Sileniece, Henrijs Mūrnieks un Jānis Kozlovskis.

Open 2500 klasē pieci pieteikumi – abas Klasikas Harijs Līgotnis un Kristaps Ašmanis, līderi Jānis Kozlovskis un Jānis Dreimanis, kā arī Gvido Saulītis.

Citās klasēs pašlaik maz pieteikumu, kas radīs sastrēgumu pieteikumu pieņemšanā atlikušajās dienās. Būs interesanti!

Gatavojoties Vecpils posmam, kas nākamās nedēļas sestdienā norisināsies Vecpils autotrasē, viens no Mini bagijiem pieejams kādam jaunam braucējam pamēģināšanai. Roberts Ūbelis startēt nevarēs, tāpēc viņa komanda izziņo īres iespējas gaidāmajai cīņai.

Roberta tēvs Aigars Ūbelis vairākus gadus aktīvi darbojas pasaules rallijkrosa komandā OlsbergsMSE. Tā kā pēc Beļģijas posma Aigaram ir sacīkšu tūre ASV, nolemts pauzēt arī juniora Roberta startu Vecpilī. Taču bagijs ir pieejams un kaujas gatavībā. Ja ir interese par šo iespēju, aicinājums zvanīt pa tālr. 27822367 (šefmehāniķis Ingus).

Izmantotie resursi:
Autocross.lv