Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grjazins uzvar visos "Rally Talsi" pirmās dienas ātrumposmos

Juris Grīns
Juris Grīns

Grjazins uzvar visos "Rally Talsi" pirmās dienas ātrumposmos
Nikolajs Grjazins
Foto: Facebook.com/SportsRacingTechnologies

Piektdien tika aizvadīti pirmie trīs ātrumposmi Latvijas rallija čempionāta sezonas trešajā posmā "Rally Talsi", vadību noturot Nikolajam Grjazinam, kamēr pavisam nedaudz pēc sīvas cīņas viņam zaudē Kalles Rovanperas ekipāža. Cīņa turpināsies sestdien.

"Rally Talsi" ievadā notika 1.62 km garš ātrumposms Talsu pilsētā, ko sportisti mēroja divas reizes. Abas ātrākos rezultātus sasniedza Nikolaja Grjazina un Jaroslava Fjodorova ekipāža, kas startē ar "Škoda Fabia R5". Pirmajā ātrumposmā viņu tuvākie sekotāji bija lietuvieši Deivids Jociuss un Donats Zvicevičs ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), kamēr trešie ātrākie izrādījās somu sportisti Kalle Rovanpera un Risto Pietilainens ("Škoda Fabia R5"). Otrajā ātrumposmā Rovanperam otrā, bet Jociusam - trešā vieta.

Tādi paši rezultāti arī trešajā ātrumposmā, kas bija 27.61 km garš. Grjazinam atkal izdevās uzvarēt, bet Rovanpera no viņa atpalika nepilnu sekundi, trešo vietu ieņemot Jociusam, kurš jau atpalika ievērojami - vairāk par 20 sekundēm.

Pēc veiktiem pirmajiem trim ātrumposmiem Grjazins un Fjodorovs var lepoties vien ar 2.43 sekunžu pārsvaru pār Rovanperu un Pietilainenu, kamēr Jociuss un Zvicevičs ir trešie, bet zaudē jau gandrīz 25 sekundes.

Netālu aiz viņa seko trīs latviešu ekipāžas - Jānis Vorobjovs un Ivo Pūķis ("Mitsubishi Lancer Evo X") ir ceturtie, tālāk seko Jānis Berķis un Edgars Čerpojus ("Ford Fiesta R5"), kā arī Eiropas rallija čempionāta braucēji Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins ("Mitsubishi Lancer Evo IX RS"), kuriem šobrīd sestā pozīcija. Viņi visi rīt turpinās cīņu par pjedestālu.

No sacīkstēm tehnisku problēmu dēļ jau izstājušies 2016. gada "Rally Talsi" uzvarētāji Martins Samsons un Mindaugs Varža, kuri uz starta stājās ar savu unikālo "BMW M3X".

Talsu rallijs turpināsies sestdien, kad jāveic vēl deviņi ātrumposmi. Trasē rīt dosies arī rallijsprinta braucēji un vēsturisko auto ieskaites dalībnieki.

"Rally Talsi" rezultāti pēc 3. ātrumposma

VietaPilotsAutoRezultāti
1.Nikolajs GrjazinsŠkoda Fabia R516:08.80
2.Kalle RovanperaŠkoda Fabia R5+2.43
3.Deivids JociussMitsubishi Lancer Evo IX+24.65
4.Jānis VorobjovsMitsubishi Lancer Evo X+29.01
5.Jānis BerķisFord Fiesta R5+31.56
6.Ralfs SirmacisMitsubishi Lancer Evo IX RS+34.60
7.Filips NivetteMitsubishi Mirage+35.82
8.Vaidots ŽalaMitsubishi Lancer Evo VIII+36.65
9.Giedrs NotkussMitsubishi Lancer Evo IX+49.55
10.Edijs BergmanisMitsubishi Lancer Evo IX+52.24

     [+] [-]

, 2017-05-19 21:42, pirms 7 gadiem
Ekk, Samsonam laikam izjuka jaunā igauņu taisīta aizmugures piekare. Nez, kā Grjazinam rīt ies.