Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grjazins pārspēj Rovanperu Talsu rallija kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Grjazins pārspēj Rovanperu Talsu rallija kvalifikācijā
Nikolaja Grjazina ekipāža
Foto: Josef Petru

Pirms vakarā gaidāmajiem ātrumposmiem šo pēcpusdien aizvadīta Latvijas rallija čempionāta trešā posma "Rally Talsi" kvalifikācija, kurā uzvaru izcīnīja latviešu komandas "Sports Racing Technologies" ekipāža ar sportistiem Nikolaju Grjazinu un Jaroslavu Fjodorovu, kuri startē ar jaudīgo "Škoda Fabia R5" automašīnu.

Kvalifikācijas sacensībās uz starta stājās tikai 15 ekipāžas no gandrīz 80, kas piedalīsies gaidāmajās sacensībās. Cīņa notika 5.73 kilometrus garā ātrumposmā.

Uzstādot rezultātu 2 minūtes un 56.46 sekundes, pārliecinoši ātrāko laiku sasniedza krievi Grjazins/Fjodorovs, bet nedaudz vairāk par divām sekundēm viņiem zaudēja somu sportisti Kalle Rovanpera un Risto Pietilainens, kuri ir pašreizējie Latvijas čempionāta līderi un Talsos arī startēs ar "Škoda Fabia R5".

Ar trešo ātrāko laiku kvalifikāciju Talsos noslēdza lietuviešu Deivida Jociusa un Donata Zviceviņa ekipāža("Mitsubishi Lancer Evo IX"), kamēr ceturto vietu ieņēma viņu tautieši Vaidots Žala un Augusts Žala ("Mitsubishi Lancer Evo VIII").

Ātrākie no latviešiem bija Jānis Vorobjovs ar Ivo Pūķi, kuri šosezon statē ar "Mitsubishi Lancer Evo X". Viņiem kvalifikācijā aiz muguras izdevās atstāt 2016. gada "Rally Talsi" uzvarētājus Martinu Samsonu un Mindaugu Varžu, kuri startē ar pilnpiedziņas "BMW M3X".

Starp desmit ātrākajām ekipāžām bija arī Jānis Berķis/Edgars Čerpojus ("Ford Fiesta R5") un Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins ("Mitsubishi Lancer Evo IX RS"), kuriem astotais un devītais ātrākais rezultāts. Kvalifikācijā startēja arī Guntis Lielkājis un Ivars Grošus ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), kuriem 13. rezultāts, kā arī Ronalds Baldiņš un Ingars Sakne ("Mitsubishi Lancer Evo VII"), kuri palika pēdējā, 15. vietā.

Šovakar plānoti pirmie trīs ātrumposmi. Jau plkst. 18:15 sāksies pirmais no diviem Talsu pilsētas ātrumposmiem, kas būs 1.62 km garš, bet plkst. 20:00 tiks dots starts 27.61 km garajam trešajam ātrumposmam. Sacensības turpināsies un noslēgsies sestdien.

"Rally Talsi" kvalifikācija

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Nikolajs GrjazinsŠkoda Fabia R52:56.46
2.Kalle RovanperaŠkoda Fabia R5+2.11
3.Deivids JociussMitsubishi Lancer Evo IX+2.97
4.Vaidots ŽalaMitsubishi Lancer Evo VIII+3.40
5.Jānis VorobjovsMitsubishi Lancer Evo X+3.55
6.Martins SamsonsBMW M3X+4.90
7.Filips NivetteMitsubishi Mirage RS Proto+5.99
8.Jānis BerķisFord Fiesta R5+6.74
9.Ralfs SirmacisMitsubishi Lancer Evo IX RS+8.16
10.Vitauts ŠvedsMitsubishi Lancer Evo X+8.60

     [+] [-]

, 2017-05-19 18:19, pirms 7 gadiem
Grjazins nav kas gandrīz nositās avārijā uz ceļa pirms laika?!

     [+] [-]

, 2017-05-19 21:15, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Grjazins nav kas gandrīz nositās avārijā uz ceļa pirms laika?!
nē, tas viņam brālis