Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ar "Rally Talsi" startē rallijsprinta vasaras sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar "Rally Talsi" startē rallijsprinta vasaras sezona
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Šīs nedēļas nogalē gaidāmajās autosacīkstēs “Rally Talsi” startēs ne vien rallija, bet arī rallijsprinta ekipāžas, kas gatavojas aizvadīt Latvijas čempionāta trešo posmu. Sezona līdz ar to pēc šīm sacīkstēm būs jau vidū.

Rallijsprints “Talsi” kopā pulcēs 28 rallijsprinta ekipāžas. Sešas no tām pārstāvēs klasi 1600, septiņas stāsies uz starta 2WD Open klasē, septiņi dueti gatavojas cīņai arī 4WD vērtējumā, bet trīs ekipāžas brauks 4WD Open klasē. Piecas ekipāžas cīnīsies par uzvaru klasē Klasika 3000.

Latvijas rallijsprinta čempionāts startēja ar ziemas sacīkstēm Alūksnē un Gulbenē. Pēc aizvadītiem diviem posmiem kopvērtējuma vadībā ir Toms Zeleznevs un Līga Liepiņa (1600), Dans Leščs un Raitis Ripelis (2WD Open), Mareks Švarcs-Švampāns un Armands Lūkins (4WD) un Ingus Eislers un Mārtiņš Tūters (4WD Open), kamēr komandu vērtējumā pirmo pozīciju ieņem “Vides Tehnikas rallija komanda”. Visi čempionāta līderi Talsos būs uz starta.

Kopvērtējums pēc diviem posmiem: 4rati.lv

Kamēr “lielā” rallija dalībnieki sacensības uzsāks jau piektdien, rallijsprinta braucēji trasē dosies sestdien, 20. maijā, aizvadot septiņus ātrumposmus. Sacīkšu režīmā tiem jāveic 57 km distance, bet kopā ar pārbraucieniem – 194 km. Plānots, ka 90% no ātrumposmu seguma būs grants un zemes ceļi, bet 10% būs jānobrauc pa asfaltu. Sacensības noslēgsies ar braucieniem Talsu pilsētas ielu trasē.

Rallijsprinta “Talsi 2017” ātrumposmu programma: autorally.lv

Izmantotie resursi:
4rati.lv